Vacaturesite Lintberg wordt een elitair blijvertje

Dat is nou aardig. Een e-mail van Lintberg met de volgende boodschap: Kostenloze upgrade Lintberg account. En ook al gaat het bij Lintberg uitsluitend om banen van meer dan 100.000 Euro, we blijven Hollanders!

En deze aanbieding leek me gelijk een goed moment om de site eens met een bezoekje te vereren. Waarbij ik moet aantekenen dat Lintberg nog krakend vers, dus enige tolerantie is natuurlijk op zijn plaats. Zelfs van een kritische kandidaat.

Zoeken naar vacatures
Zoeken hoeft bij Lintberg niet veel om het lijf te hebben; tenslotte is het aantal vacatures beperkt (142 op het moment van schrijven). En het is niet waarschijnlijk dat dit aantal enorm zal groeien.

Op de homepage worden een aantal Categories getoond met vermelding van het aantal vacatures. Verder kan ik op keyword(s) zoeken.

Ik kies voor de Category IT op de homepage en krijg een lijst met vacatures te zien:

Lijst met vacatures

Rustig, overzichtelijk, professioneel; net als de homepage. Een lust voor het oog.

En er worden aan de linkerzijde meerdere filtermogelijkheden geboden (Sector, Category, Salary, Region, Position type). Prima!

De vacatures kunnen ook op een kaart worden getoond. En dat ziet er nogal stom uit:

Vacatures op kaart

GoogleMaps is een prachtige tool voor een mashup, maar maak er dan ook wat van. Nu zie ik helemaal in het midden een paar coctailprikkertjes. De zoomfunctie kan beter benut worden. En er zijn veel meer customizing mogelijkheden van GoogleMaps die het geheel beter laten integreren in de look en feel van de site.

Terwijl de rest van de site professioneel oogt is dit onderdeel ‘erbij geprakt’. Dat kan (en moet…) zeker beter.

Details van een vacature
En als ik op een functie doorklik krijg ik dit te zien:

 Vacaturedetails

Alweer heel netjes; met een aantal calls to action helemaal aan de bovenkant (misschien iets te weinig prominent) en belangrijke informatie direct onder de functietitel.

Hier zijn wel een paar opmerkingen te maken; zo is bij mijn browser (Flock; een Firefox kloon) de naam van de locatie naar beneden ‘gevallen’ en bedekt de tekst Categoy. Maar da’s makkelijk te verhelpen.

Jammer is ook hier het obligate gebruik van de Google Maps. Heel Nederland tonen voor een vacature nabij Schiphol is weinig zinvol en kan ook anders. Ook de naar verhouding grote ruimte voor de navigatie en zoom-knoppen had veel beter gekund.

image

Daar tegenover staat een zeer aantrekkelijke feature: Similar jobs. Heel goed van Lintberg!

Dat zal op prijs gesteld worden door bezoekers!

 Maar is dit wel een 100K+ vacature?
Als ik op de functie van Electrical & Mechanical Engineer ICT-Bedrijf DataBeheer probeer te solliciteren ga ik naar de site van de intermediair (PM2000). Als ik daar naar deze functie kijkt valt met wel iets op: Salaris van maximaal €.6000,- Bruto per Maand op basis van een Fulltime DienstVerband (incl. Vakantiegeld).

Dat is bepaald geen 100K-150K salaris dus! Slechts een magere 72K.. Die mot ik niet!

Solliciteren
Na enig zoeken vind ik een vacature waarbij ik binnen Lintberg zelf kan solliciteren. En de sollicitatiefunctie ziet er zo uit:

image 

Brrr… dat ziet er buitengewoon armoedig uit. Geen grafische buttons, maar gewone default buttons. En de velden lijkt wel op elkaar gestapeld.  Hier moet nog ernstig met de design kwast overheen, wat het ziet er absoluut niet uit.

Wat wel weer erg goed is dat ik een kopie van de e-mail kan krijgen. Die ik ook heel snel binnenkrijg. Met als titel: Copy of Response Lintberg.com job: ‘Programma/Project Manager’. Prima!

Conclusie
Mijn eerste indruk blijft staan; een mooie, professionele site die daarmee de juiste snaar lijkt te raken voor de doelgroep.

Er zitten nog een paar hikjes in, maar wat wil je met een krakend nieuwe site. Wat ik wel jammer vind; Lintberg heeft geen favicon. De kosten zijn het niet en het maakt het wel ‘af’.

Jammer is het ‘goedkope’ gebruik van GoogleMaps; dat past echt niet in de rest van het beeld. En voegt niets toe door de wijze waarop deze mashup is gerealiseerd. Aanpassen of dumpen is mijn advies.

Mijn gevoel zegt me dat Lintberg wel eens blijvertje kan worden. Voor de elite wel te verstaan, als Lintberg tenminste die ‘ordinaire’ vacatures er vanaf dondert!

Geef een reactie

4 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Los van enkele tiepvouten ben ik het met je eens dat een specifieke samenvatting van een vacature zeker beter zou zijn geweest. Hier zal Lintberg wel de nodige overtuigingskracht naar haar klanten moeten aanwenden.

  Ten aanzien van de salarisgroep denk ik overigens niet dat daar waarde in zit om de range te verkleinen. Als Lintberg tenminste ook banen weet te scoren in het +150K en +200K bereik. In deze regionen is een verschil van 50K redelijk snel gemaakt… Elitair maar waar.

  En ten aanzien van de similar jobs, ik ga er vanuit dat de Lintberg crew deze stukjes ook leest dus dit ook als een future wish zullen opnemen. Hoewel het natuurlijk ook nog wel een beetje vroeg is om dat soort mogelijkheden te bieden. Een redelijke hoeveelheid traffic is dan wel vereist om een beetje betrouwbare informatie te geven.

 • Bas van de Haterd
  says:

  Als ik puur afga op je verhaal heb ik nog wel een paar kanttekeningen (hoewel ik blij ben dat er partijen zijn die zelfs jouw positief kunnen verasen).

  Ik zie de korte vacaturebeschrijving gewoon het begin is van de vacaturetekst. Dat is natuurlijk niet wat je wilt als bezoeker. Je wilt (ik wil in ieder geval) in één zin de inhoud van de functie. Het korte profiel per vacature na een zoekopdracht kan dus scherper zo te zien.

  Ook zie ik dat de salarisrange 100 – 150k wel ruim genomen is. Aangezien er meer dan genoeg mensen zijn die van minder dan 50k in het jaar moeten leven vind ik dat die range wel een stukje kleiner mag.

  Jammer bij de similar jobs (het begin is goed) is dat ze niet een top 5 of top 10 hebben staan van ‘de andere bezoekers die deze functie hebben bekeken hebben ook deze bekeken). Er is geen voorspeller van gedrag zo goed als… gedrag 🙂