ABN Amro: Dubbele droefenis

image

Verleden week heb ik de automatische e-mail response van ABN Amro op mijn sollicitatie naar Accountmanager Binnendienst Zaken behandeld.

En het resultaat was bepaald droevig. Maar het kan nog erger! Zoals ABN Amro vandaag aantoonde met hun volgende e-mail reactie!

Want dit is wat ik als reactie ontving:
Naar aanleiding van uw sollicitatie […] hebben wij ons beraden over uw mogelijkheden. De gegevens die u ons ter beschikking heeft gesteld, hebben wij daarbij zorgvuldig gewogen. Tot onze spijt zien wij onvoldoende aanknopingspunten om u, met betrekking tot bovenvermelde vacature, een plaatsingsmogelijkheid te bieden.

Volstrekt terecht hoewel een andere tekst meer op zijn plaats zou zijn geweest. Tenslotte maakt mijn sollicitatie uitsluitend melding van het onderzoek van RecruitmentMatters.

Maar de volgende twee zinnen zijn pas een echte verrassing:
Wij achten u echter een interessante kandidaat en zullen uw gegevens gedurende zes maanden in portefeuille houden. Indien zich gedurende deze periode voor u relevante vacatures voordoen, zullen wij u berichten.

ABN Amro, ik ben vereerd; maar hoe kan u in godsnaam weten of ik een interessante kandidaat ben? Ik heb helemaal niets over mezelf meegedeeld in mijn sollicitatie.

Is hier sprake van een recruiter op de automatische piloot? Nee natuurlijk niet. Ik wordt afgewezen door een recruiter, en vervolgens zorgt het ATS dat de volgende automatische e-mail response wordt verzonden.

Twee automailers voor 1 sollicitatie. Dubbele droefenis! En ook nog eens valse hoop voor mensen die wel serieus solliciteren, en exact dezelfde e-mail ontvangen.

ABN Amro hoort zich te schamen zo ongekend weinig aandacht aan sollicitanten te besteden.

Geef een reactie

4 Comments