Boerenbedrog Monsterboard ‘ontmaskerd’ dankzij Marktplaats

Ruim een maand geleden beschreef ik in de serie Monsterboard doet landjepik mijn ervaringen met de Monsterboard vacatures op Marktplaats.

In die posting constateerde ik het volgende:

[…] dat we nu via een omweg alsnog weten hoeveel vacatures er op Monsterboard staan: minder dan 34.000! En da’s verdomd weinig! Want voor hun facelift had Monsterboard rond de 55.000 vacatures. Het niet langer melden van het aantal vacatures is blijkbaar geen bewuste keuze maar een teken van zwakte.

Maar er was helemaal geen sprake van zwakte of van een tweede slagaderlijke banenbloeding bij Monsterboard. Er was waarschijnlijk sprake van boerenbedrog.

Monsterboard had haar tellertje op de oude site namelijk opgevoerd. Door vacatures die in meerdere regio’s werden geplaatst dubbel te tellen…

In de tijd van grenzeloos Internet incasseert Monsterboard namelijk nog wat Euro’s meer door klanten extra te rekenen als een vacature in meerdere regio’s zichtbaar moest worden…

Extra Euro’s en een opgepompt vacaturetellertje. Dubbel voordeel dus. Voor Monsterboard wel te verstaan. Klanten en werkzoekers werden gewoon genept.

Dankzij Marktplaats is in ieder geval duidelijk geworden waar Monsterboard werkelijk staat. En dat wordt ook nog eens bevestigd door de wekelijkse rapportages over het aantal nieuwe vacatures in Nederland.

Geef een reactie