Great places to work

Great place to work. Vorig jaar gewonnen door Andarr, die in een interview met mij aangaven dat ze dat zeker geen windeieren had gelegd. Nu is GTPW een organisatie waar je voor moet betalen om deel te nemen, dus het zegt ook niet alles over alle bedrijven. Dat pretenderen ze niet, dus dat is mooi. Andarr staat er dit jaar niet tussen, waarschijnlijk omdat ze niet hebben meegedaan dit jaar. Dat zat al in de planning. &samhoud (MKB) en Google (grootbedrijf) staan in deze lijst bovenaan. Nu is dit nog niet de ‘winst’ lijst, maar slechts de eerste lijst. De top bedrijven kunnen nu doorgaan voor goud, zilver en brons.

Opvallend in de MKB categorie is de grote vertegenwoordiging van IT bedrijven en consultants. Of opvallend, misschien dat die weten hoe belangrijk het is om goed voor je personeel te zorgen. Leuk om te zien dat bij een aantal van deze bedrijven uit de lijst ik vroeger als beloningsonderzoeker over de vloer kwam. Leuk omdat ik toen al van mening was dat als je goed voor je personeel zorgt, je zo nu en dan ook geld investeert om je beloning te benchmarken. Van de 15 kleine bedrijven ken ik er 5 op één of andere manier persoonlijk, vanuit mijn beloningsonderzoek verleden of recruitment adviespraktijk.

Bijzonder is voor mij echter de 3e plaats van Computer Futures bij de grootbedrijven. Met name ook op de speciale erkenning op fairness. Dat is dan puur iets intern naar het personeel, want ik begrijp nog steeds niet waarom er ook maar één bedrijf in Nederland is die met zo’n club van oplichters zaken wil doen. Hun W&S praktijk is inmiddels legendarisch voor het bellen van bedrijven met CV’s die ze net op Monsterboard hebben gevonden en nog niet gecontact hebben om voor te stellen, het sturen van CV’s van mensen die niets met ze te maken willen hebben en sturen van facturen voor ‘introducties’ met mensen die je al kende.

Hiermee is de vraag dus wel beantwoord of je corporate imago fundamenteel kan verschillen van je werkgevers imago. Bij Microsoft is dit al deels zo (zie ook hun tweede plek op de ranglijst), dit is nog extremer.

Interessant om te zien is dat hier wel een grote diversiteit zit in type bedrijven. IT, schoonmaak en beveiliging, uitzendbureaus en farma om er maar een paar te noemen. Vooral knap van bedrijven als Randstad en Tempo Team, die elk jaar weer goed scoren. En CSU, een schoonmaak en beveiligingsbedrijf dat hiermee laat zien dat goed werkgeversschap niet enkel voor hoog opgeleide dure consultants is.

Geef een reactie

1 Comment
  • Dries
    says:

    Opvallend! er staan 2 farmaceutische bedrijven in de Top 10! Wij als recruitmentbureau voor de Healthcare Industrie hebben het nog al eens moeilijk om mensen te vinden voor deze branche en voelen ons soms “roepende in de woestijn” omdat talenten niet aan deze branche denken. Ten onrechte?