Online colportage aka spam van ‘vrienden’

image

Na een korte periode van verzamelwoede op Linkedin is mijn interesse in die site vrijwel tot een nulpunt gedaald. Doordat ik ondertussen meer dan 200 links heb, is het aantal updates per dag zo groot geworden dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Dat komt vooral omdat iedereen lijkt te lijden aan een verzamelwoede. Hetzij in contacten, danwel in groepen. Het zal de lente wel zijn, maar ik wordt er tuureluurs van. Mijn hersenen kunnen het eenvoudigweg niet meer aan.

En dan zijn er een toenemend aantal Creators die denken dat hun contacten geinteresseerd zijn in hun dagelijkse beslommeringen, irritaties of brain farts.

image

Wat zorgt voor een vrijwel continue stroom aan berichtjes waarvan meer dan 99% geen enkele relevantie of waarde heeft. De kosten/baten analyse valt dus al heel snel buitengewoon negatief uit. Spam van ‘vrienden ‘.

Als je connected bent (of wilt zijn) dan vormen deze continue blips ervoor dat er sprake is van continuous partial attention. Tot voorbij het Brain thrashing threshold, zoals hierboven zo fraai weergegeven.

Nu zijn er lifestream aggregatoren (zoals Plaxo Pulse, Twhirl, etc.) die de oplossing denken te bieden door de verschillende informatiestromen op 1 plek te bundelen.

Wat een foute gedachte. Al dat gereutel komt dan versterkt op je af. Ik kan mezelf niet eens meer horen denken.

Enkele weken geleden heb ik Plaxo Pulse in de prullenbak gegooid. Vandaag heb ik Linkedin uit mijn lijst met favorieten verwijderd. De kosten/baten analyse valt gewoon zwaar negatief voor mij uit.

Ik trek me steeds meer terug uit deze wereld van online colportage. Waar om de paar seconden op je deur wordt gebonkt met weer een volstrekt irrelevante aanbieding.

Ik ben op zoek naar een Nee – Nee sticker op mijn electronische voordeur:

image

Geef een reactie

4 Comments