Startkabel

Op 22 april doe ik mee aan een drietal workshops van stARTfactory, naar verluidt (of eigenlijk volgens de website van Kunstenaars&CO) het evenement voor de ondernemende kunstenmaker. Naast de workshops kun je kiezen voor speedadvies (niet te verwarren met de adviezen van mijn leraren-onder-invloed), performances, verkoopexposities en/of ontmoetingen met collega’s en mogelijke opdrachtgevers. ‘Work your way into the creative industry!’ is de leus en die sluit naadloos aan bij die van de academie: ‘creativity starts here’. Voor een schamele 25 euro kun je jouw werk de hele middag presenteren op de verkoopexpositie. Of je doet mee aan Get Famous waar je in 3 minuten en 20 seconden, met een live optreden of aan de hand van 10 foto’s van eigen werk, jezelf kunt presenteren. Ik denk dat ik wel betere manieren ken om mezelf te presenteren en die niets te maken hebben met een onverbiddelijke stopwatch of 25 euro.Enfin. In de 5 workshops leer je onder andere hoe je moet netwerken, hoe om te gaan met kritiek, hoe je jezelf beter kunt presenteren of hoe je gerichter kunt onderhandelen. Zo wil het dat ik om een uur ga leren hoe ik mezelf in de ‘kijkert’ werk (niet dat ik daar ooit een probleem mee gehad heb, maar het is ook wel eens leuk ergens goed in te zijn), om vier uur heb ik middels een anderhalf uur durende spoedcursus geleerd hoe ik succesvol moet netwerken en daarna tracht ik mijzelf de kunst van het onderhandelen bij te brengen. Verslag van uw trouwe reporter volgt.

Geef een reactie

1 Comment