Werven via een forum, het kan!

Vandaag op Computable online een artikeltje waarin benadrukt wordt dat het tekort aan ICT-ers blijft oplopen. In de reacties op het artikel, vooral opmerkingen van de wat “oudere” ICT-ers die niet zo gemakkelijk aan een baan komen. En dus ook prompt reacties van recruiters die op zoek zijn naar ervaren krachten.
CV’s vliegen heen en weer. Wat mij betreft een voorbeeld hoe je kunt werven via een forum: de “kandidaat” geeft namelijk zelf aan dat hij/zij in de markt is. En dan is de reactie van een recruiter gepast.
Wie kan me een voorbeeld sturen van werving op een forum waar je nou juist NIET op zit te wachten?

Geef een reactie

2 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Fantastisch stuk Lindy, inderdaad de kracht van fora inzetten voor werving. Het gaat er bij dit soort zaken om snel te handelen als recruiter of IT’er en dat door te spelen.

  Een voorbeeld waar je niet op zit te wachten? Lekker gaan spammen als recruiter: wij zoeken, wij zoeken. Dat is altijd fout.

  Overigens is het zeer interessant, want er worden hier weer een aantal zaken aan de kaak gesteld die oh zo waar zijn, maar op de één of andere manier niet te bevechten zijn.

  Leeftijdsdiscriminatie, het is te zot voor woorden, maar het komt zoveel voor. En dat terwijl iemand van 50 nog 15 jaar voor je werkt en iemand van 30 gemiddeld 3 jaar geloof ik.

  Maar ik hoorde het recent ook van die dimploma’s dat daar genoemd wordt. Mensen afwijzen die op zich gewoon goed zijn, en als ze diezelfde mensen op een event (of forum) tegen komen zijn ze ineens wel goed genoeg om op gesprek te komen en dan kan ineens veel.