Aegon en automatische e-mails: The morning after…

image

De ervaring met de automatische e-mail van Aegon na mijn online sollicitatie op de functie van Assistent Recruitment was bepaald mager.

Maar net als bij ABN Amro kan het altijd nog erger. Want dit was de volgende mail, van een mens van vlees en bloed(?):

Naar aanleiding van de door u verstrekte CV, moeten wij u helaas meedelen dat uw werkervaring en opleiding onvoldoende aansluiten bij het profiel dat we voor de functie Assistent Recruitment zoeken.

Toegegeven, het is niet zo stompzinnig als de reactie van ABN Amro, maar hebben ze echt geen andere ‘autoteksten’? Want er staat echt niets in dat CV, anders dan een uitleg over het onderzoek.

Overigens, in deze mail zijn zowel het e-mail adres als de afsluiting persoonlijk (Marjolein Sanders, Recruiter). Helaas bevat het e-mail adres wel dezelfde akelige extensie: @connexys.nl.

Maar ik kan me toch niet voorstellen dat in een ATS systeem de recruiter geen eigen tekst in een e-mail kan plaatsen? De vraag is dus; is dit luiheid/onachtzaamheid van de recruiter, of biedt het ATS pakket niet de benodigde flexibiliteit.

Hoe het ook zij; Aegon heeft de beoordeling van haar responseproces met deze tweede e-mail geen goed gedaan,

Geef een reactie

6 Comments
 • blacky
  says:

  Contact Informatie

  Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, dan nodigen wij je graag uit om online te solliciteren. Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Marjolein Sanders, telefoonnummer 070-344 7201.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Barbera
  says:

  Marc, inmiddels wat verder gegoogled en erachter gekomen dat het telefoonnummer van Marjolein Sanders 070-344 7201 is.
  Ik waag er dus maar een telefoontje aan en zal je laten weten hoe dat is verlopen!

 • Barbera
  says:

  Hoi Marc,
  Ik kreeg zojuist ook een afwijzingsmail van Marjolein Sanders met precies dezelfde tekst.
  Onvoorstelbaar dat mij verteld wordt dat mijn werkopleiding en opleiding onvoldoende aansluiten en dat terwijl ik ruim 20 jaar bij Nationale-Nederlanden precies dit werk heb verricht, specialist ben op dit gebied en over de nodige vakdiploma’s beschik!
  Echt een afknapper om na twee weken dan eindelijk zo’n reactie te krijgen!
  Ik laat het hier echter niet bij zitten. Jammer genoeg kan ik nergens een telefoonnummer oid van Marjolein Sanders vinden, dus zal ik het met een reply op de afwijzingsmail moeten doen, helaas!

 • Hervé
  says:

  Dat is inderdaad erg crappy, weer een prachtig voorbeeld van:
  “Och, das t zelfde als bij den buurman, das toch goe!”

  En zeker bedrijven als Aegon, ABN, etc. mogen best een fatsoenlijke copywriter en auto-responder inzetten voor auto-mails.