Vacaturesite top 10: meer dan 150.000 nieuwe vacatures!

Vacaturesite top 10

Het is alweer de zesde week dat de pols van de Nederlandse economie wordt genomen op basis van het aantal nieuwe vacatures dat online is geplaatst.

Nadat we verleden week een record konden verleden week een record konden melden is er deze week wederom goed nieuws. Want we zijn wel zeer ruim door de grens van 140.000 nieuwe vacatures in drie weken tijd gebroken; sterker nog; het zijn er meer iets meer dan 152.000!

Een eventuele afkoeling van de economie is in ieder geval nog niet waar te nemen in het aantal nieuwe vacatures. Als vacatures een graadmeter zou zijn is er zelfs sprake van een buitengewoon hete economische situatie.

De wekelijkse top 10
De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

  1. Nationale Vacaturebank: 20,3%
  2. Totaljobs: 11,5%
  3. Monsterboard: 8,9%
  4. Werk.nl: 6,5%
  5. Vacaturekrant: 4,4%
  6. Jobtrack: 3,4%
  7. Intermediair: 1,3%
  8. Vacant: 1,2%
  9. Content: 1,2%
  10. Werkenbijdeoverheid: 1,0%

Met uitzondering van Monsterboard (+2,1%) glijden alle andere toppers behoorlijk weg: Nationale Vacaturebank (-0,6%), Totaljobs (-1,4%) en Werk.nl (-1,2%). Als een gevolg hiervan heeft Monsterboard Werk.nl weer achter zich gelaten.

Werkenbijdeoverheid is terug in de top 10, dat is goed nieuws voor SDU, die binnenkort een vacaturesite voor de overheid lanceert. Zit er in ieder geval groei in die markt. Een kleinere overheid zit er blijkbaar niet in…

Groei van Monsterboard mogeljik opgeblazen
De groei in het aantal nieuwe vacatures in week 17 bij Monsterboard lijkt overdreven hoog. In deze laatste week worden 8.000 nieuwe vacatures door JobFeed op Monsterboard gevonden. Terwijl in alle voorafgaande weken (10 t/m 16) het aantal nieuwe vacatures per week tussen de 2.700 – 4.500 schommelt.

Top 10 vacaturesites delen niet in groei aantal vacatures!
In 6 weken tijd is het aandeel van de top 10 sites gedaald van 72,5% naar 65%. Tegelijkertijd is het vacature aanbod gegroeid van 126.000 naar 152.000.

Dat betekent overigens dat de aanwas van 26.000 nieuwe vacatures in deze periode in zijn totaliteit buiten de top 10 terecht is gekomen! Dat lijkt toch meer dan een incident, zonder dat de redenen hiervoor direct duidelijk zijn.

De grafiek van de grote vier
En ook nog even de bijgewerkte grafiek van de grote vier natuurlijk:
Grafiek van aandeel nieuwe vacatures van Nationale Vacaturebank, Totaljobs, Monsterboard en Werk.nl

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord

2 Comments