HR in het voetbal

Misschien een vreemd artikel, maar het rommelt bij PSV. Wat heeft dat met HT en recruitment te maken? Eigenlijk alles in dit geval. Want de recruiter (in dit geval meesterscout Piet de Visser) stapt op omdat de directeur zijn beloftes niet nakomt. Een veel gehoord probleem bij bedrijven.

Wat er precies aan de hand is weet niemand, dat er een groot probleem zit bij de directeur lijkt duidelijk. Wanneer de toppers van een organisatie zich tegen één persoon keren (in dit geval topkeeper Gomes, technisch manager Valckx en topscout De Visser) zit er duidelijk een probleem in het management. Echter is het nooit altijd helemaal helder, want trainer Vergoossen (persoonlijk goede vriend van directeur Reker) is het eens met het standpunt van de directeur.

Iets dat we bij veel bedrijven ook zien. In dit geval heeft de directeur zelf de beloftes gedaan en komt hij ze niet na, zo lijkt het vanuit de media tenminste. Maar je doet ook als recruiter beloftes in de volle veronderstelling dat je organisatie ze na zal komen. En als dat niet gebeurt, dan daalt je reputatie als recruiter.

Wat er in zo’n geval moet gebeuren? Dat is altijd lastig. Ook bij bedrijven. Maar aangezien je mensen doorgaans je kwaliteit zijn, en helemaal in een voetbal organisatie, zou ik er voor kiezen het management het veld te laten ruimen. Een wereldkeeper als Gomes is lastiger te vervangen dan een directeur. En heel eerlijk, dat geldt bij veel bedrijven volgens mij ook.

Geef een reactie