Online recruitment in geld uitgedrukt

Silicon Ally Insider heeft zondag een lijst gepubliceerd: The World’s Most Valuable Digital Startups!.

En de lijst wordt aangevoerd door Facebook, met een waardering van 9 miljard dollar. Da’s een boel geld; maar ongeveer 6 miljard minder dan eind 2007 toen dit sociale netwerk nog op 15 miljard werd gewaardeerd. Zo zie je maar wat een ontbrekend business model en negatieve publiciteit (Beacon, Social Ads) met je waardering kunnen doen.

Opvallende tweede is Wikipedia, met een waardering van 7 miljard dollar. Toch leuk dat een wisdom of crowds site zo’n waardering kan verwerven. Daar word ik weer helemaal vrolijk van.

Maar het gaat me eigenlijk om de ‘online recruitment’ sites in deze lijst:

  • Craiglist ($ 5 miljard; 3e plaats)
  • Linkedin ($ 1,3 miljard; 8e plaats)
  • TheLadders ($ 500 miljoen, 16e plaats)

Nu is Craiglist natuurlijk niet uitsluitend vacatures, en Linkedin is meer een sociaal, zakelijk netwerk dan een vacaturesite; maar toch. En dat TheLadders in deze lijst staat is natuurlijk helemaal bijzonder. Want zo lang bestaat deze site toch nog niet. Extra inspiratie voor Lintberg?

En er is zelfs hoop voor vertical search engines. Want Indeed heeft het tot het niveau van contender geschop, met een waardering van 200 miljoen dollar. Kopieren van content is behoorlijk lucratief!

Opvallend is dat geen echte nieuwkomers in de online recruitment space in de lijst staan, zoals Jobfox, itzBig of Jobster. Nou zit Jobster natuurlijk in zeer zwaar weer, maar het missen van relevante omzet is voor een aantal andere hoog genoteerde toko’s op deze lijst blijkbaar geen probleem om een hoge notering te krijgen.

Met dank aan Cheezhead.

Geef een antwoord

1 Comment