Waar zit het talent?

In de vastgoedwereld is er al jaren een gezegde: bij vastgoed gaat het om 3 zaken: locatie, locatie en locatie. Maar gaat het daar niet steeds meer om bij talent management? Want we worden steeds inmobieler (door de files), zijn minder verhuisbereid (en telewerken is ook niet altijd dé oplossing) en dus moeten we talent opzoeken. Nu zal Paul meteen zeggen: het is niet hét element waarop men kiest, maar wel één van de. In de US natuurlijk nog veel meer dan hier en Susan Burns heeft daar een prachtig stuk over geschreven.

Gebaseerd op de cijfers van Richard Florid, auteur van ’the rise of the creative class’, een boek dat op het ministerie van EZ volgens mij tot bijbel is uitgeroepen. Interessante cijfers over het type personen dat in bepaalde regio’s en steden leeft. Ik weet dat er verschillende onderzoeken zijn in Nederland, maar zo’n mapping heb ik nog nooit gezien van ons land.

Volgens mij zou daar een grote mogelijkheid liggen voor het CWI, het ministerie van SZW en het ministerie van EZ. Maak inzichtelijk wat voor mensen waar zitten, en eventueel ook hoeveel werk er is. Volgens mij zullen er veel regionale / locale discrepanties naar boven komen, waar bedrijven gratis en voor niets dan hun voordeel mee kunnen doen. Optimaler gebruik maken van de regionale arbeidsmarkten is één van de grote motoren achter meer economische groei.

Geef een antwoord

1 Comment