Slecht nieuws: werkloosheid

Slecht nieuws, tenminste, voor recruiters dan. De werkloosheid stabiliseert en blijft onverminderd laag op 2,6% in Nederland. Zelfs nog iets lager dan de 2,7% van vorige maand (daar waar CBS momenteel trouwens rond de 3% zit, dit zijn Eurostat cijfers).

In heel Europa is de werkeloosheid 6,7% waarbij Slowakijke met 9,8% de koppositie heeft en Spanje met 9,3% voor een west Europees land verbazingwekkend hoog scoort nog. Maar geen land dus meer onder de 10%, dat was wel anders doen een aantal jaar geleden de EU werd uitgebreid. Toen zat men in Polen net onder de 20%.

Dus waar gaan we nu onze mensen vandaan halen? Nog verder weg? Ik ben voorstander van slimmer gaan werken persoonlijk. Recruiters, kies voor een carrière change, word lifehacker en help uw bedrijf de bestaande mandkracht beter in te zetten.

Maar zonder al deze ongein, het blijft dringen en een recessie zie ik met dit soort cijfers voorlopig nog niet komen.

13750cookie-checkSlecht nieuws: werkloosheid
Geef een reactie