VisualCV: je mooie, nieuwe volstrekt overbodige CV online

Logo VisualCV Personal branding; ik heb er de laatste dagen al een paar keer aandacht aan besteed. Allereerst in relatie tot het Amerikaanse tijdschrift met dezelfde naam, en vervolgens nog een keer in verband met vreemde opmerkingen van Jobfox’ CEO.

En vandaag kan ik dan eindelijk een keer aandacht besteden aan een nieuwe site die keurig in dezelfde categorie past: VisualCV.

Want wat hebben deze visionairs gedaan:

The VisualCV reinvents the resume. It’s a better resume, online.

Jawel. Bravo! Daar had nog niemand aan gedacht. Maar, wacht even; er is meer:

The VisualCV makes a traditional resume come alive with video, pictures and a portfolio of your best work samples and other supporting documents. […] You can securely share different versions with your own network of employers, colleagues and friends, and control who sees what.

Ahh, ja nou, poe poe… Er is wel een ‘voordeel’ ; want waar Qalias.com nog $9,95 per maand vraagt voor jouw eigen profiel is VisualCV in ieder geval nog gratis. Maar de vraag is natuurlijk of je daarmee bovenin Google terecht komt. Wat Qalias wel beloofd.

Maar er is meer over VisualCV te melden. Want de verschillende CV’s zien er wel heel fraai uit, zoals onderstaand voorbeeld duidelijk maakt:

Voorbeeld CV van VisualCV

En dat is meteen het enige sterke punt van VisualCV. Het ziet er lekker uit.

Maar om zo’n lekker uitziend CV te maken, moet ik… een CV maken. En daar ligt het grootste struikelblok voor (sites als) VisualCV. Het is teveel werk. En ik heb het al meerdere keren gedaan. Het is genoeg geweest.

Wat er moet komen is een webpagina waar ik mijn profiel kan samenstellen uit al die plaatsen waar ik online te ‘bewonderen’ ben. Een simpele widgetized opzet waar ik per widget de content kan bepalen. En zo een volledig dynamische personal page samenstellen. En dan zou die pagina ook nog eens lekker hoog moeten ranken. Personal branding meets personal SEO.

Wie gaat dit maken? 

Conclusie
VisualCV is een me-too product in een markt waar er al een paar overduidelijke leiders zijn. Waarbij wel gezegd moet worden dat de presentatie van bij VisualCV verreweg het beste is van wat op dit moment geboden wordt. Maar dat is eenvoudig te kopieren.

Geef een reactie

13 Comments