Ordina terug naar het kopen van personeel

Ordina wil omzet door overnames, kopt Computable.  En in een business waar je vooral geld verdient met personeel is het dus niet zozeer de klanten die je koopt als wel de personeelsleden. Ordina keert daarmee terug op het oude pad, waar men personeel makkelijker kocht dan worf (hoewel ze dat ook doen natuurlijk). Bijzonder, want na de overname van Be Value (waar heel veel Ex Ordinezen zaten) leek deze tactiek verlaten te worden. Immers, bij Be Value zijn veel mensen heel snel opgestapt toen bekend werd dat ze terug gingen naar Ordina.

Voor een bedrijf als Ordina is het bijzonder hoeveel moeite ze doen voor groei en werving, maar hoe weinig ze eigenlijk aan retentie doen. Want als je kijkt hoeveel bedrijven er door Ex Ordinezen zijn opgestart (er is zelfs een bedrijf genaamd exord) liggen daar volgens mij grotere kansen.

14200cookie-checkOrdina terug naar het kopen van personeel
Geef een reactie

3 Comments