Sssttt… het is nog akelig stil op de Clickbeurs

Vandaag zijn de poorten van Totaljobs’ Clickbeurs open gegaan. Wegens succes geprolongeerd, en nu met nog veel meer moois. Tenminste, volgens Totaljobs.

Zoals het een professioneel werkzoeker betaamd, ben ik natuurlijk direct op zoek gegaan naar een baan via Clickbeurs. En ik heb gekozen voor InfoSupport . En zo ziet hun Clickbeurs stand eruit:

Stand van InfoSupport

Die jongeman met de enorme grijns bij de lift ben ik natuurlijk. Zoals je kan zien is er verder geen avatar te bekennen; maar het was natuurlijk ook lunchtijd. En wanneer moeten die arme recruiters van InfoSupport dan eten?

Maar laten we ook een positieve noot kraken, want het zier er al een stuk beter uit vergeleken met vorig jaar. Hoewel de inspiratie nog steeds uit Habbo Hotel komt.

Beloofde nieuwe features vallen tegen
Totaljobs had de nodige nieuwe features beloofd toen zij eind november een nieuwe ronde Clickbeurs aankondigde:

 • Een uitgebreidere zoekfunctie voor direct zoeken naar vacatures/werkgevers (zoeken op functie/trefwoord, locatie, werkgever, etc.)
 • Een uitgebreidere chat-functionaliteit
 • Uitgebreidere mogelijkheden voor standhouders: […]alsook prominente bedrijfsvideo’s

Dus maar eens even gekeken hoe het daarmee staat.

De beloofde uitgebreide zoekfunctie bestaat slechts uit vakgebied, opleidingsniveau en trefwoord. Dat komt bepaald niet overeen met de belofte van Totaljobs.

De uitgebreide chat functionaliteit kon ik natuurlijk niet testen; bij het ontbreken van ‘personen’ om mee te chatten… Maar wie weet komt er nog een gelegenheid.

En dan het onderdeel prominente bedrijfsvideo’s. Dat valt volledig in het water door de geringe afmetingen van het afspeelscherm. Zodat bepaalde slides volledig onleesbaar worden:

Bedrijfsvideo van InfoSupport

Geloof me, op een 17 inch scherm met een gruwelijk hoge resolutie kon ik er nog steeds geen chocola van maken. En er is geen mogelijkheid om het afspeelscherm te vergroten…

Navigatie, erg vervelend
De navigatie is hierarchisch, en dat doet toch wel heel erg ouderwets aan. Ik moet eerst een vakgebied kiezen, en daarbinnen krijg ik dan een aantal werkgevers voorgeschoteld.

Avatar in liftVervolgens moet ik een werkgever kiezen. En dan kom ik op de stand van de werkgever waar ik vacatures, video’s etc. kan zien.

Is er niets van mijn gading, dan moet ik weer met de lift omhoog naar het vakgebied, de volgende werkgever selecteren, etc.

Dat betekent al snel heel wat ritjes met de lift.

En als ik dan weer helemaal terug wil, om misschien wel een ander vakgebied te kiezen, dan …. kan dat niet! Ik zit gevangen in dat ene vakgebied. Erg vervelend.

Solliciteren, een heel andere ervaring…
Maar heb ik wel iets van mijn gading gevonden, dan wordt de ervaring ineens heel anders. Want dan opent zich ineens een nieuw browser window van … Totaljobs.nl met de betreffende vacature.

Zit ik ineens in Totaljobs! Da’s een armoe. En bepaald geen naadloze gebruikerservaring. Om het maar heel vriendelijk te zeggen.

Conclusie
De look van Clickbeurs heeft een facelift ondergaan. En dat is het wel zo’n beetje. De rest is niet om over naar huis te schrijven.

Geef een antwoord

6 Comments
 • floor
  says:

  @Marc:
  Mensen (/monsters) doodschieten is inderdaad meer jouw ding.

  Veel meer ideeen en edities zitten veilig in mijn hoofd. Wie heeft het nummer van meneer (of mevrouw, dat kan heel goed) Wii voor mii?

 • Marc Drees
  says:

  @Floor:
  Ik zou eens met de makers van Wii om de tafel gaan zitten; hoewel je het idee nu al eigenlijk hebt weggegeven.

  En ja, het is iets voor de jonge generatie. Je zal mij tenminste niet in Habbo Hotel zien.

  Serious gaming wordt zeker als een waardevolle aanvulling van de online beleving gezien en zal in de komende jaren fors groeien (is althans de verwachting). Geef mij maar HalfLife 2

 • floor
  says:

  Puike onderzoeksjournalistiek.
  En: treffende avatar.
  Waarom moet van alles tegenwoordig een game of virtuele wereld gemaakt worden? Of is dit iets voor mijn generatie en is het wachten op de Wii Jobs, waarin je stapsgewijs leert over salarissen te onderhandelen?

 • Marc Drees
  says:

  Update:
  Ik heb net ontdekt dat het gebouw met Navigatie op het dak een verdieping heeft die me terug brengt naar de centrale hal. En die me ook de gelegenheid geeft om direct naar allerlei andere stands te gaan.

  Bepaald niet intuitief, maar het betekent in ieder geval dat er een alternatief is voor de hierarchische navigatie en dat ik dus helemaal terug kan kan.