Twee trends

Even kort twee trends die je als werkgever en recruiter tot je moet nemen. De eerste: een roze samenleving. Nee, geen homo samenleving, maar een veel vrouwelijkere samenleving. De zogenaamde roze waarden worden belangrijker, één van de trends van Justien Marseille en als Justien spreekt kan je beter luisteren, die heeft eng vaak gelijk gehad. De tweede trend: sociale media. Jaja Bas, dat weten we wel. Maar 6 van de top tien sites qua bezoek in de VS zijn sociale netwerksites (YouTube, Live.com, Facebook, Hi5, Wikipedia en Orkut en stonden in 2005 nog niet in de lijst). Hoe bedoel je aardverschuiving? Food for thought…

14210cookie-checkTwee trends
Geef een reactie

4 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  @Marc: maar Morgan Stanley zit er ook vaker naast dan Justien 🙂 Ook veel goed, maar ze voorspellen dan ook zoveel…

  Maar als ik het een onzin lijstje vond, zou ik het hier natuurlijk niet plaatsen. En je hebt gelijk, het is lastig te voorspellen, maar… de grote lijnen zoals een Justien die schetst gecombineerd met vele kleinere concretere zaken zoals b.v. die van Morgan Stanley, maken een totaal beeld dat een goede richtinggever kan zijn.

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Als Morgan Stanley spreekt kan je ook beter luisteren; maar het top 10 lijstje is wat het is: een top 10 lijstje. En daarmee een snapshot van “what’s hot and what’s not”. Als sociale netwerken er drie jaar geleden nog niet waren, wie garandeerd mij dan dat ze er over 3 jaar nog steeds in staan. Het is slechts wachten op de volgende hype…

  En over drie jaar zal er meer Aziatisch werk in staan. Dat is misschien wel de enige zekerheid.

  0
  0