Veilig ruzie zoeken op Hyves

Ik was verrast een bericht van extreem boosaardige toon te vinden tussen mijn krabbels. Nooit gedacht dat je ook via Hyves ruzie kunt zoeken met iemand. Een beetje naïef wellicht, het is natuurlijk een veel effectiever middel om iemand daar te raken waar je hem of haar wilt raken.

Internet als onruststoker
De bezoekers van mijn Hyves-pagina, ergo mijn vrienden, volgelingen en andere potentieel interessante figuren lezen mijn krabbels. Om erachter te komen wat voor een figuur ik ben, hoeveel actieve vrienden mijn netwerk rijk is en om een beetje bij te blijven over het reilen en zeilen van mijn (ten tijde van afstuderen: wijlen) persoonlijk leven.

Negatieve reclame is in dit geval niet ook reclame. Maar de krabbel wegmaken, dat kan zomaar niet. Inmiddels hebben al teveel mensen de tekstuele bitchslap gelezen en zou het kinderachtig zijn het nog te verwijderen.

En: internet als mediator
Dat het internet ook een geweldige manier is om ruzies op te lossen blijkt uit een e-mail die ik vanochtend opende. Een zeer oude, en dito foute, vriend, stuurde me zijn excuses. Een jaar te laat en wel heel veilig (waarschijnlijk omdat hij weet in wat voor een sekreet ik verander in gevallen van meningsverschillen), maar toch.

14340cookie-checkVeilig ruzie zoeken op Hyves
Geef een reactie