Linkedin binnenkort meervoudig leeg geroofd?

Recruiters zijn gek op Linkedin. En met reden. Want deze database van professionals is een ideaal jachtterrein. En sinds vandaag is Linkedin nog aantrekkelijker geworden. Voor recruiters wel te verstaan.

Want eGrabber biedt een nieuwe dienst aan: Social Network Grabber for Excel. Trompetsgeschal en tromgeroffel moet er even bij verzonnen worden. Want wat doet deze tool? Nou, je kan er Linkedin mee leegzuigen. Oneindig veel keer wel te verstaan…

Tenminste, volgens Jim Stroud. Op zijn weblog staat een documercial van deze ‘revolutionaire’ tool van eGrabber.

Volgens Jim is het te simpel voor woorden. Je doet een zoekactie op Linkedin en vervolgens klik je op de Grab button van de toolbar van eGrabber:

Grabber toolbar

En hopsakee; alle gegevens uit de zoekactie zitten in Excel.

Volledig over mijn toeren heb ik deze tool direct gedownload (testversie voor 10 dagen). Maar op mijn Windows Vista Business, Office 2007 omgeving gebeurt er niet veel weinig.

Afgezien van een grote variatie aan foutboodschappen, waarvan er hieronder een paar fijne te bewonderen zijn:

foutmelding

Waarschuwing

Nou zal ik ongetwijfeld iets fout doen (nee Microsoft haters, dat is het dus niet!); maar het is bepaald niet zoals Jim beschrijft:

What I like about this […] is how easy it is to use. All you do is search LinkedIn like you normally would then click the “Grab” button. The rest is automatic! Social Network Grabber For Excel places the results […] into an Excel sheet.

Ehhh, not!

De tool wordt op dit moment uitsluitend verkocht in combinatie met de CV extractie tool: Resume Grabber Pro. De combinatie kost $ 649 per jaar; en dat is volgens XE slechts € 418 per jaar. Lang leve de lage Bush en de lage dollar!

Waarschuwing!
Ben je als Linkedin gebruikerop zoek naar meer spam, vermeld dan je e-mail adres in je Linkedin profiel en ik weet zeker dat je binnen enkele maanden heel veel mailtjes van recruiters hebt ontvangen.

Als die het tenminste aan de praat krijgen.

14410cookie-checkLinkedin binnenkort meervoudig leeg geroofd?
Geef een reactie

2 Comments