Manpower heeft ongevraagde naamgenoot: Menpower. Getver!

Logotype Menpower

Vandaag struikelde ik per ongeluk over een mij nog onbekende vacaturesite: Menpower. Nee, dit is geen typefout van mijn kant. Dit is echt de naam van de site. Wat een fatsoen, wat een originaliteit…

Wat zegt Menpower zegt in haar footer:

Menpower in samenwerking met de NationaleVacaturebank.nl en JobPool.nl

Pardon? Nationale Vacaturebank?

Twee druppels water
In werkelijkheid lijkt Menpower geen samenwerkingsverband, maar een recht op en neer kopie van Nationale Vacaturebank.

Bijvoorbeeld als je op een aantal items in de hoofdnavigatie klikt:

Global navigatie Menpower

Met uitzondering van Home, JobPool en ExpertSelect gaan alle andere knoppen direct naar een pagina op NationaleVacaturebank. Net als de hyperlink Werkgevers>>

En laten we de footers van Nationale Vacaturebank en Menpower eens met elkaar vergelijken:

Menpower:
Footer Menpower 
Nationale Vacaturebank:
Footer Nationale Vacaturebank

Ziet iemand de verschillen? Behalve de kleur? Nee. Want die zijn er niet. Althans, totdat je bij Menpower op één van die items in de footer wilt klikken. Want dat gaat helemaal niet. Het is gewoon een plaatje!

En ongeveer evenveel vacatures. Of toch niet?
Zo’n beetje alle vacatures leiden naar een pagina op Nationale Vacaturebank. Zelfs de aantallen liggen wel heel dicht bij elkaar: Menpower heeft er 73.611, Nationale Vacaturebank 75,175.

We hebben nu dus twee Nationale Vacaturebanken. Hoewel, Menpower is alleen maar een hele lijst van vacatures; 568 pagina’s lang. En 50 vacatures per pagina… Wacht eens even; 50 x 568 = 28.400. Da’s veel minder dan 73.611. Ik wordt ook nog eens genept door Menpower!

Overigens, Menpower biedt in de rechtkolom verfijningsmogelijkheden. Klik je daar op kom je meteen op … Nationale Vacaturebank.

Het eerste ‘succes’ voor M4N?
Menpower is een klant van M4N. Dat kan niet missen

Het affiliate marketing bureau kwam tenslotte enige tijd geleden met het volgende, volstrekt stompzinnige plan:
[…] werknemers en werkgevers elkaar niet goed genoeg weten te vinden. M4N denkt hiervoor een oplossing te bieden met het nieuwe product dat zij op de markt hebben gebracht; een database of datafeed van het complete vacatureaanbod van de Nationale Vacaturebank.

Menpower is het het bewijs van het failliet van dit statement.

Menpower is niets. En vervelend voor Manpower. Zeker door de volgende, volstrekt misselijkmakende truc van Menpower:

image

Als je op de hyperlink Manpower Uitzendbureau klikt kom je op … Nationale Vacaturebank terecht. Waar vacatures van Manpower worden getoond. Dit is echt buitengewoon grof.

De reactie van Nationale Vacaturebank?
Ik heb even contact opgenomen met Nationale Vacaturebank om hun positie te vernemen.

En die was heel duidelijk, bij monde van Martijn van der Neut (Marketing manager). Nationale Vacaturebank is ‘not amused’ en wel om twee redenen:

  • Allereerst is de uitwerking door Menpower niet de manier waarop Nationale Vacaturebank de affiliate deal met M4N heeft bedoeld.
  • Verder wordt het gebruik van de naam Menpower en de wijze waarop deze site de naam Manpower ook direct ‘misbruikt’ in het geheel niet gewaardeerd.

Overigens is Nationale Vacaturebank pas sinds gisteren op de hoogte van Menpower; die blijkbaar begin mei op de wereld is gezet.

Van der Neut heeft aangegeven dat Nationale Vavaturebank actie richting M4N te ondernemen. We wachten dus even rustig af.

Conclusie
Menpower is een linkfarm. En heeft zichzelf daarbij zeer waarschijnlijk al meteen in de voet geschoten. Gelukkig maar.

Maar het zou wat mij betreft nog prettiger zijn als M4N gewoon zou stoppen met de kat op het spek te binden.

Geef een reactie

3 Comments