Zumeo, alweer een overbodige online CV site

Logotype Zumeo En alweer een online CV site met een sociaal netwerk sausje die het daglicht ziet: Zumeo. Of zoals Zumeo het zelf omschrijft:

for Business to Business networking, professional promotion, and online social connection

Klinkt wel heel erg als een Linkedin? Ja, en dat is het natuurlijk ook. Want met het succes van Linkedin is het onvermijdelijk dat er een aantal me-too’s de markt opkomen. In de hoop een graantje van het succes mee te pikken.

En dat kan wel heel erg goedkoop gebeuren; zoals in het geval van Zumeo. Want wat zou een late intreder in deze overbevolkte markt met name moeten bieden? Gemak!

En dat gemak heeft in eerste instantie natuurlijk te maken met het opzetten van je online CV. En laat Zumeo daar nou echt helemaal niet over hebben nagedacht.

Onderstaande afbeelding laat één van de vele invoerschermen zien die je moet doorlopen:

Invoerscherm werkervaring 

Dat is dus een lekkere invuloefening. Eentje die je al een aantal keer hebt gedaan. En die je dus zeker niet nog een keer wilt uitvoeren; tenzij er natuurlijk veel waarde te halen valt.

En laat dat nou ook al niet het geval zijn!

Want er zijn geen banen te vinden; tenzij je bij SimplyHired gaat buurten (waar Zumeo een link voor aanbiedt). Maar ja, dan heb ik weer niets aan mijn online CV.

En dat online CV ziet er ook niet zo fraai uit als bij VisualCV of Jobfox.

Zumeo LiveResume

Het ziet er nogal saai uit; en in tegenstelling tot VisualCV heb ik niet de mogelijkheid om een eigen stijl te kiezen of allerlei interactieve elementen toe te voegen. Erg Web 1.0 dus.

Wat me vooral opviel is dat ik automatisch de status ‘werkeloos en actief zoekend’ aangemeten krijg.  Nu kan ik dit wijzigen, maar daar heb ik even voor moeten zoeken…

Conclusie
Volgens Cheezhead zijn de bedenkers van Zumeo jonge knaapjes zonder ervaring in de recruitment markt. Geen verrassing. Want dat druipt aan alle kanten van deze site.

Rechtstreeks op weg naar de Deathpool zou ik zeggen.

Geef een antwoord

2 Comments