Werken in Italië: één plus één is soms tweeënhalf

 

De Italiaanse regering heeft woensdag 7 mei de aangiftes van alle Italiaanse belastingbetalers (dat kunnen er nooit veel zijn) openbaar gemaakt op de website van de Italiaanse belastingdienst.
De Italiaanse regering wil belastingontduiking tegengaan. Corrupter kunnen we het niet maken, wel overzichtelijker. De site liep al snel vast door de vele bezoekers en moest binnen no time verwijderd worden na een officiële aanklacht van de privacywaakhond.

Quanta costa?
Nieuw favoriet programma op de zondag avond is de Italiaanse droom. Niet in de laatste plaats om de bouwvakkers van Piticchio,die af en toe na een wijntje te veel bij het ontbijt/tussendoortje/de lunch in slaap vallen in de vrijstaande (niet om redenen van styling, maar om redenen van luiheid) badkuip.

Flamboyante onderaannemer Roberto zegt over de Italiaanse werkmentaliteit: “één plus één is in Nederland twee, in Italië is het wel eens tweeënhalf.” Dan doelt hij niet alleen op de exhorbitante vraagprijzen (die de familie Drees aan den lijve mee mocht maken toen wij een snotje hadden op een huis in kustplaats Baia Felice), maar vooral op de slimme bouwvakkers-truc dingen een klein beetje kapot te maken. Die moeten dan weer gerepareerd worden en, je raadt het al, dat gaat meer kosten.

Charme en sigaren

Charmeur (en hoofdaannemer) Sergio denkt middels de Italiaanse droom een celeb te worden en loopt meermalen per uitzending door het beeld met een flinke sigaar en een hippe coupe. Hij weet dat hij scoort met zijn mediterraans klinkende engels en dit heeft hij dan ook gecultiveerd. “Piet is working for 2 Piet”, is bij ons thuis een gevleugelde uitspraak geworden. Piet is een van de deelnemers en van Nederlands huis uit bouwvakker. Van hem kunnen de Italianen nog wat leren, aldus Sergio.

Ik zou wel willen werken in  Italië. Komen de kranten daar wel op tijd uit?

 

14650cookie-checkWerken in Italië: één plus één is soms tweeënhalf
Geef een reactie

5 Comments