Een vacature inclusief date en Sponsor Bingo loterij lot. Hoera?

Gebroken hart Twee maanden geleden schreef ik over de vacatures van Monsterboard die op Marktplaats te vinden zijn. En was ik zeer te spreken over de functionaliteit die Marktplaats biedt:

[…] de standaard functionaliteit van Marktplaats biedt aanzienlijk meer functionaliteit dan die van Monsterboard.

En die mening ben ik nog steeds toegedaan.

Maar er is standaard functionaliteit van Marktplaats waarvan ik me afvraag of de klanten van Monsterboard daar zo blij mee zullen zijn. Als ze het overigens al weten.

Want zoals eerder is gebleken zijn klanten van Monsterboard niet zelden onbekend met het feit dat hun vacatures naar andere sites worden doorgeplaatst.

Afijn, terug naar die minder prettige functionaliteit van Marktplaats. Ik heb via Marktplaats even een aantal senior functies gezocht, door een academisch opleidingsniveau te combineren met meer dan 10 jaar werkervaring.

En dan krijg je functies zoals onderstaande te zien; in dit geval van Logica:

functie omschrijving met extra hyperlinks

Maar nou vraag ik me toch af of Logica er blij mee is dat hun vacature voor een Principal Business Consultant wordt gepresenteerd met prominente hyperlinks naar een datingsite en naar de Sponsor Bingo Loterij.

Vooral omdat de oorspronkelijke vacature netjes opgemaakt op Monsterboard staat. Geheel in de Logica huisstijl. En zonder merkwaardige hyperlinks.

En ik zou me als kandidaat ook minder serieus genomen voelen als een potentiële werkgever op dit soort sites haar banen presenteert. Dit soort sites is toch meer bedoeld voor de vacature bij de bakker om de hoek.

Soms is drie voor de prijs van één er gewoon twee teveel.

Geef een reactie

2 Comments
  • Chris Stapper
    says:

    Helemaal mee eens Marc, dat doorplaatsen van vacatures is een leuk idee, maar er komen wel complicaties mee, zoals deze reclame.

    Nu mag ik niet klagen, ik heb een virus/programma dat mijn IE zo infecteert dat ik in plaats van hyves plaatjes dubieuze reclame te zien krijg. Dat is wel een (hele irritante) stap verder.
    Dat gaan we snel oplossen nu..