De eerste ‘getwitterde’ kandidaat is geboren…

Afgelopen week was dan de geboorte van de eerste twitter-kandidaat. Een felicitatie waard. En wat voor een kandidaat! Een van mijn followers tipte haar via mijn twitter account. Voor de onwetenden onder ons die nog nooit van twitteren hebben gehoord een korte uitleg.

Wikipedia schrijft over twitteren dat het uit de VS is komen overwaaien en webloggen combineert met instant messaging en daarom ook wel ‘micro blogging’ wordt genoemd. Simpel gezegd sturen gebruikers via kleine tekstberichten (‘tweets’) elkaar berichten (via de website, IM, SMS, email, RSS of een applicatie) waarop men direct weer kan reageren.

Nederland telt circa 1500 twitteraars, waarvan de helft zeer actief is in het versturen van ‘tweets’. Een interessante populatie van ‘early adapters’ welke interessant zijn als kandidaat of als bron…. ‘Wanna try’?

Geef een antwoord

7 Comments