Gaan sociale netwerken op termijn aan spam ten onder?

image Dertig procent van het aantal nieuwe accounts op grote sociale netwerken zijn zogenaamde ‘zombie’ accounts. Uitsluitend bedoeld voor spam en phishing doeleinden.

Dit meldde althans spamfigher Cloudmark, die tevens aangaf dat in de periode september 2007 – februari 2008 de hoeveelheid spam op deze sites is verviervoudigd.

E-mail spam wordt meer en meer afgevangen door spam filters. En mensen hebben hun vertrouwen in e-mail allang geleden verloren; waardoor het rendement van e-mail spam heel erg laag is.

Maar de gebruikers van een sociaal netwerk hebben een impliciet hoog vertrouwen in de diensten van dat netwerk. Met als gevolg dat het rendement van spam op een dergelijk netwerk aanzienlijk hoger schijnt te liggen.

Het virale karakter van sociale netwerken wordt hierdoor optimaal benut. Met alle risico’s voor de gebruikers en daarmee het vertrouwen in het sociale netwerk.

Sociale netwerken zullen er alles aan moeten doen om hun omgeving veilig en schoon te houden om het vertrouwen van de gebruiker te behouden. En gezien de door Cloudmark gesignaleerde problematiek doen sociale netwerken simpelweg te weinig.

15160cookie-checkGaan sociale netwerken op termijn aan spam ten onder?
Geef een reactie

1 Comment