Kantoorloze freelancers & de huizenmarkt

Ik kijk met afgunst naar de overvolle terrasjes. Zelf heb ik me in geen weken aan de goede kant van het terras bevonden, te weten erop. Hebben die mensen soms niets te doen? Volgens de nrc.next van 13 mei zijn dit de kantoorloze freelancers. Wel degelijk hard werkende mensen dus, die kantoor houden in grand cafés en restaurants. Ik dacht dat dat alleen weggelegd was voor schrijvers in bruine kroegen.

Werkoverleg in Bagels&Beans
Nu las ik dat Bas van de Haterd kort geïnterviewd is voor dit artikel. De aandacht voor Twitter neemt een opvallend grote plaats in het verhaal in, zou dat zijn verdienste zijn? Nu boycot ik Twitter nog steeds, maar ook ik kan in principe overal werken met mijn laptop op schoot.

Dat doe ik dan ook wel, maar op een terras zou ik te snel afgeleid zijn door al die mannelijke mannen en andere bijzondere figuren.


Huis houden in kantoorpanden
Ik kan me voorstellen dat steeds meer mensen ‘online’ gaan werken. Dus wat gebeurt er met de leegstaande kantoorpanden? Ik zeg: ombouwen tot studentenhuizen of afbreken om er een mooie starters-flat neer te zetten. Wie weet gaan de huizenprijzen dan wat omlaag en hoef je niet tot je dertigste op je vaders lip te zitten.

Geef een reactie

5 Comments