Netto 2x zoveel verdienen?

Dat biedt een bedrijf aan SAP-specialisten, meldt Computable gisteren. Het bedrijf dat 110 mensen gedetacheerd heeft, wil er 140 consultants bij krijgen. Ook het Financieele Dagblad publiceerde deze informatie. Met zo’n propositie hoef je geen grote wervingscampagnes op te tuigen. De IT-professionals die op harde Euro’s uit zijn, komen dan vanzelf naar je toe. Toch?

Op de site van Foxmar, want dat is het bedrijf waar ’t om gaat, lees ik dat je ook aandelen in de tent krijgt?? Coaches, aandacht voor balans werk/prive, kennisdeling, testomgeving, het lijkt me te mooi om waar te zijn. Onderaan lees ik: “Met ingang van je eerste werkdag, wordt je nettosalaris per direct verdubbeld voor de gehele contractperiode.” Aha! Krijg ik dan een contract voor 3 of 6 maanden? En verval ik daarna weer terug op mijn oude salarisniveau? En wie Foxmar? Daar staat (bijna) niets over op de site.

Is dit nu een goeie actie? Waarschijnlijk halen ze er wel mensen mee naar binnen. Of ze de 140 halen? Lijkt me niet. Ik vermoed dat een groter deel van de SAP-professionals niet alleen op zoek is naar een hoger salaris, maar ook op andere waarden selecteert. Zoals stabiliteit, bedrijfscultuur, en ook de naam en faam van de werkgever. En dan is Foxmar ten opzichte van de Logica’s, CMG’s, Ordina’s en Inter Access’en een onbekende en wellicht daardoor ook minder aantrekkelijk.

Geef een antwoord

6 Comments
 • BCC
  says:

  Trap er niet in. Menselijke omgang is niet hun sterkste kant, evenals afspraken nakomen.
  Als ze niet meteen geld aan je kunnen verdienen schoppen ze je zo weer op straat, of je nu een vaste baan hebt opgegeven of niet.

  Ja, ik ben er ingetrapt en bedrogen uitgekomen…
  Een stommeling dus 🙁

  • gedupeerde
   says:

   trap er niet in, voor deze firma wil je echt niet werken! ik heb persoonlijk ervaring met deze firma en ik kan alleen maar nogmaals zeggen: voor deze firma wil je niet werken!

 • Bas van de Haterd
  says:

  De domeinnaam staat in ieder geval op een holding naam: G.J.Bobeldijk Beheer BV. Maar dat zegt niet alles.

  Nu zijn SAP consultants meer dan gemiddelde IT’ers wel geldgedreven is mijn ervaring. (Voor iedereen die zich nu aangevallen voelt: ik zei meer dan gemiddeld, ik zeg niet dat het hongerige geldwolven zijn). Dus voor deze groep is het denk ik, meer dan b.v. java developers, wel een moving point: salaris.

  En als je dit met free publicity voor elkaar krijgt: petje af. Het is zoiets als betaald solliciteren van Wisdom toen, gewoon een goede actie om veel free publicity mee te krijgen en het heeft destijds veel opgebracht als je kijkt naar de cost to hire. Het heeft natuurlijk ook merkafbreuk gedaan (hoewel dat bij Wisdom lastig was, weinigen kende ze en de verhalen die ik er over hoorde was er niet veel merk af te breken), maar goed.

  De vraag is hier: is het zuiver of een mooie manier van een derde partij om veel CV’s binnen te harken?

 • Marc Drees
  says:

  Foxmar is een echt bedrijf; geregistreerd bij de KvK. Met als aantal werkzame personen: 1…

  Verder zijn er op Linkedin 2 personen te vinden met Foxmar in hun werkervaring; waarvan er 1 de persoon is die als resourcemanager wordt genoemd in het stuk van Computable. Dat is wel heel weinig als je claimt 110 SAP consultants in dienst te hebben.

  Er zit echter een addertje onder het gras; want naast eigen medewerkers werkt Foxmar ook met freelancers. Het zal niet de eerste detacheerder zijn die het rekbare begrip medewerkers ook van toepassing laat zijn op het aantal freelancers.

  Hoe het ook zij; als zij claimen 110 medewerkers te hebben en zij zij bij de KvK maar met 1 FTE vermeld dan heeft de Kamer van Koophandel nog een aardig bedrag tegoegd.

  Of, en wat aanzienlijk waarschijnlijker is, heeft Foxmar een veel te grote broek in dat interview aangetrokken.

  Zuiver lijkt het in ieder geval allerminst.

 • Leindert Vogel
  says:

  Ongelooflijk ja. ’t Lijkt me een grap als ik hun website zo bekijk. Het aanbod is gewoon onmogelijk. Ik ben benieuwd waar de heren/dames van Foxmar de liquiditeit vandaan halen als er ineens 140 SAP-consultants met enorme salarissen aan de slag gaan.

  Nee, ik hou het op een grap. Een leuke grap.