Yandex: Googelen voor Russen

Logotype Yandex Yandex is van plan om dit najaar naar de beurs te gaan; oftewel: te IPOen (Initial Public Offering).

En daarmee verwacht het bedrijf tussen 1,5 – 2,0 miljard dollar op te halen. Dollar, want ze willen de IPO in New York (Nasdaq) doen…

Voor wie het nog niet wist, er zit geld in search. Zoveel is duidelijk. En hoewel de waardering van Yandex natuurlijk in het niet valt bij Google is $ 5 miljard ( de geschatte waarde na de IPO) natuurlijk nog steeds een formidabel bedrag.

Overigens is het grappig dat een luchtbel als Facebook dan altijd nog twee keer zoveel waard is als Yandex, die daadwerkelijk waarde levert. De wereld zit vreemd in elkaar, maar hopelijk corrigeert zich dit nog.

De oorspronkelijke oprichters (Ardkady Volozh en Ilya Segalovich) hebben gezamenlijk nog 30% van de aandelen in handen. Dus na de IPO kunnen Europese clubs misschien weer een paar Russische suikerooms verwachten. Kunnen ze nu misschien alvast gaan oefenen op de juiste uitspraak van de namen van de twee nieuwe rijken.

Als ik me niet vergis is één van de slimste dames in IT, Ester Dyson, ook een vroege investeerder in Yandex. Wat maar weer eens bevestigd dat zij inderdaad heel slim is.

15540cookie-checkYandex: Googelen voor Russen
Geef een reactie