Pixels en Codes van Werkbank

Laten we het eens over design en techniek hebben. Pixels en codes voor intimi, daar waar de werelden van Techneuten en Designers samen komen.

De grote trend in (web)designland is het minimalisme. Onder invloed van Google en Apple schalt het motto “Cut the crap!” steeds luider over het internetdaken. Leuke voorbeelden van simplistische jobboards zijn 37 Signals en Authentic Jobs. Bij het ontwerpen van Werkbank hebben we dit minimale gevoel gecombineerd met een andere leuke designtrend: Pixel Art.

Pixel Art staat voor designers én techneuten voor dat heerlijke retro gevoel naar de eerste spelcomputers. Kijk hier maar eens. Normaal zijn designers en techneuten totaal verschillende types mensen. Omdat Werkbank zich vooral op deze twee groepen richt waren we dan ook erg blij met deze pixel-knutselarij, het blijkt een warm buikgevoel te geven bij allebei! (En marketeers? Tja, die vinden alles cool wat ook maar een beetje een trend is ;-).

Marktplaats is ook zo’n leuk (en veelgenoemd) voorbeeld van hoe het design (of ontbreken daarvan, zo u wilt) perfect aansluit bij de doelgroep. Wij Nederlanders namelijk, houden stiekem wel van de kneuterigheid die Marktplaats uitstraalt, en dus werkt het nog steeds. Ze zijn dan ook supervoorzichtig met een redesign, een web 2.0 achtig Marktplaats zou het authentieke rommelmarkt/koopjesjacht gevoel verpesten!

Dan de techniek van Werkbank. We gebruiken bij Onstuimig voor veel van onze websites het (in Europa ) relatief onbekende Expression Engine. Werkbank is ook met deze open-source toepassing gemaakt. De voordelen van E.E. zijn dat het extreem flexibel is dat het ’technisch hart’ supergeschikt is voor sites met heel veel content, zoals weblogs en jobboards.

Design en techniek zijn dingen waar je nooit klaar mee bent. Altijd is er nog wel ergens een pixel verdwaald of kan de SEO nog net dat beetje beter. De perfecte site bestaat niet en zal er ook nooit komen. Gelukkig maar, dat houdt ons vak leuk.

Overigens is Werkbank nu precies een maand live. Binnenkort dus meer over de eerste resultaten van o.a. het prijsmodel.

Geef een antwoord

2 Comments