Friesland Foods en automatische e-mails: Bij Pon afgekeken?

Friesland Foods onder het vergrootglas. Twee dagen geleden hervatte is de serie over automatische e-mail reacties op online sollicitaties met een slechte ervaring bij Pon Holding.

En vandaag is Friesland Foods aan de beurt om onder het vergrootglas gelegd te worden. En bij deze foodreus heb ik op de functie van Manager Bouwkunde gesolliciteerd.

En dit hoop ik aan te treffen in de e-mail.

De e-mail

image

naam en e-mail adres zijn verwijderd

Duidelijk?
In het geheel niet:
Bevestiging sollicitatie

Weer eentje die denkt dat de sollicitant uitsluitend en alleen bij één bedrijf wil werken, en maar op één functie solliciteert. Zet toch je bedrijfsnaam en de naam van de functie in de titel. Hoe moeilijk is dat nou? Of wil je het je toekomstige medewerker soms zo moeilijk mogelijk maken?

En het ‘spoedig & snel’ virus blijft zich maar uitbreiden over Nederland:
Binnenkort wordt u geinformeerd omtrent de voortgang…

Jawel, glashelder…

Persoonlijk?
Ja, dat kan zeker wel gezegd worden. Ik word persoonlijk, zij het formeel, aangesproken:
Geachte heer <Achternaam>

Helaas is het e-mail adres een mix van persoonlijke informatie (slump) en ATS ellende (connexys.nl). Dat kan dus nog een stuk beter.

De afsluiting is gelukkig weer helemaal persoonlijk. En de relatie tussen deze persoon en het e-mail adres is duidelijk.

Informatief?
Nee.

Met links?
Nee

Conclusie
Een slechte e-mail natuurlijk, maar wat me opvalt is dat deze bijna identiek is aan de e-mail die Pon Holding aan haar sollicitanten stuurt.

Er is is één positief verschil; Friesland Foods vermeld in ieder geval wel de functienaam in de vacature. Maar daarmee is ook wel alles over deze e-mail gezegd.

Overigens: komt deze overeenkomst nou door gebruikmaking van de standaard mogelijkheden die het ATS biedt of is dit gewoon toeval? Hoe dan ook de online sollicitant is er niet mee geholpen.

16170cookie-checkFriesland Foods en automatische e-mails: Bij Pon afgekeken?
Geef een reactie

1 Comment
 • Marc Drees
  says:

  Met goedkeuring van Friesland Foods kan ik de volgende reactie plaatsen die ik van hen heb ontvangen:

  Wij hebben jouw positieve kritiek van 24 mei 2008 over onze automatische sollicitatiebevestiging als bedrijf zijnde bijzonder gewaardeerd. Er is direct actie ondernomen en de bevestiging is daar waar mogelijk aangepast.

  Dat betekent natuurlijk dat RecruitmentMatters een vervolgbezoekje zal brengen aan Friesland Foods, maar daar heb ik ze al voor gewaarschuwd 😉

  0
  0