Plasvlerk, de zoveelste

Het was even wachten op de volgende stupide actie van meneer Plasterk waar ik weer een tirade over kon schrijven. Gelukkig houdt hij mijn gemoederen weer even bezig. Hij wil nu dat studenten makkelijker geld kunnen lenen. Daartoe wil hij de aflossingstermijn verlengen van 15 naar 25 jaar. Ben je dan niet vooral extra rente aan het betalen?

Vijf A0 posters, kleur

Het lenen zelf is zo gepiept, met een, eerder beschreven, druk op de knop. Terugbetalen is, wederom zoals eerder beschreven, moeilijker. Afstuderen kost veel geld, maar veel meer werken mag niet van de IB-groep, dan wordt mijn basisbeurs ingetrokken.

Leren jullie dan niets op school?

De cijfers ten spijt, neemt het aantal lenende studenten alleen maar toe. Vorig jaar hadden 190.000 studenten een lening bij de Informatie Beheergroep, vijf jaar daarvoor nog maar 113.000. Ik geloof niet dat ik wil weten hoeveel studenten er maximaal lenen, maar dat aantal zal nu, luttele weken voor de grote vakantie en bijbehorende reisjes naar Kos en Rimini, behoorlijk hoog zijn.

 

Geef een reactie

3 Comments