Quote & de 100% selfmade lijst

Quote publiceert in het juninummer weer een lekker lijstje onder de noemer 100% selfmade, honderd recht geschapen ondernemers, geen erfgenames. Er staan welgeteld vijf vrouwen in de top-100. Drie daarvan zijn/waren topmodel. Of dat ondernemerschap is valt te betwijfelen, regelen modellenbureau’s niet je fotoshoots en catwalkshows?

Iets met internet
Het grote aantal internetondenemers valt op. Ook Koen Kam, rijk geworden met Hyves, staat erin vermeld. Verder Paulo Taylor de Carvalho (eBuddy), Marc van der Chijs (Tudou.com) en Nick Stals (hotelspecials.nl). Ben Woldring is pas 23 maar heeft al 5 miljoen, misschien de minst vermogende van de internetondernemers, maar wat niet is kan nog komen. Tieners ontbreken geheel en er komen maar tien twintigers in voor, teleurstellend voor een ‘jonge’ lijst. 

Talent
Uit de laatste arbeidsmarktbalans van Intermediar blijkt dat de vraag naar hoogopgeleiden met ruim 35 procent is gestegen ten opzichte van 2006. Het aanbod steeg echter 10 tot 15 procent. De belangrijkste oorzaak voor de klopjacht op toptalenten is dat bedrijven zich niet meer onderscheiden met producten of diensten maar met mensen. Aldus Ton Rodenburg, voorzitter van Recruiters United en directeur van ARA advertising. Toptalenten, maar ook minder, bedeelden, hebben nu ruim de keus. 

Wie weet zien jullie mij volgend jaar op die lijst. Waarschijnlijk eerder als vrouw van (Floor Woldring, klinkt lekker) dan als 100% selfmade, want ik verwacht een dezer dagen toch wel die erfenis.

 

Geef een reactie

3 Comments