Vacaturesite top 10: 120.000 vacatures

Vacaturemonitor Over de afgelopen drie weken zijn er iets meer dan 120.000 nieuwe vacatures bijgekomen. Een klein herstel vergeleken met de voorgaande week, toen er slechts 115.000 nieuwe vacatures konden worden gemeld.

Opvallend detail; in de lijst van deze week zijn er twee uitzendbureau’s te bewonderen: Content en Randstad. En in de top 20 is het aantal uitzenbureau’s nog wat groter; met Creyf’s, Tempo-Team en Adecco.  Zou de krappe arbeidsmarkt bedrijven ‘dwingen’ hun vacatures uit te besteden?

De wekelijkse top 10
De top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures ziet er deze week als volgt uit:

  1. Nationale Vacaturebank: 21,8%
  2. Totaljobs: 11,8%
  3. Monsterboard: 10,9%
  4. Werk.nl: 7,8%
  5. Een baan: 4,8%
  6. Vacaturekrant: 4,4%
  7. Jobtrack: 3,0%
  8. Content: 1,4%  
  9. Intermediair: 1,2%
  10. Randstad: 1,0%

Een week van stabilisatie voor Nationale Vacaturebank en Totaljobs (beiden +0,1%), terwijl Werk.nl (+0,7%) en vooral Monsterboard (+1,7%) een forse groei laten zien. Vooral Monsterboard lijkt last te hebben van een jojo-effect, na het verlies van 2,0% van verleden week, nu weer een vrijwel volledig herstel.

Bij de kleinere sites gaan Een baan (-0,1%) en Jobtrack (-0,2%) licht achteruit, terwijl Vacaturekrant (+0,1%) een kleine groei laat zien.

De grafiek van de grote vier
En ook nog even de bijgewerkte grafiek van de grote vier natuurlijk:

Grafiek grote vier vacaturesites

Monsterboard blijft behoorlijk op en neer schommelen en is nu weer in het 10% – 15% segment toegetreden. Tijdelijk?

Er verschijnt wel zo langzamerhand een beeld van de marktsituatie; waarbij Nationale Vacaturebank de dominante speler is met 20%-25% van het aantal nieuwe vacatures. Totaljobs en Monsterboard strijden om de plaatsen 2 en 3 met een aandeel dat tussen de 10%-15% schommelt. Werk.nl staat op een degelijke 4e plaats in het 5%-10% segment.

En dat laatste is natuurlijk bedroevend voor een site van CWI die toch de transparantie in de arbeidsmarkt wenst te bevorderen. Wat dat betreft kan die doelstelling beter aan Nationale Vacaturebank worden gegeven.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie