Vergelijkingssites voor werkgevers, een tussenstand

In de afgelopen dagen heb ik een viertal sites beoordeeld die als vergelijkingssite van werkgevers aan mij waren gesuggereerd:

  1. Jobber
  2. Jobinsider.nl
  3. indeWandelgang
  4. Sollicitatieklacht

De aanleiding hiervoor was mijn oproep voor een vergelijkingssite waar werkzoekers per vakgebied, marktsegment en regio een overzicht krijgen van bedrijven waar je graag wilt werken en bedrijven die je absoluut dient te mijden! En alles wat daar tussenin ligt.

En deze site zou natuurlijk door sollicitanten moeten zijn gevuld; onder de voorwaarde van voldoende volume zou het Wisdom of Crowds principe een eerlijk beeld moeten garanderen.  En de response dient natuurlijk wel zodanig gestructureerd zijn dat er sprake is van een zo objectief mogelijke response.

Conclusie
Van de beoordeelde sites zijn er slechts drie die als vergelijkingssite kwalificeren; sollicitatieklacht is een forum waar negatieve en positieve sollicitatie-ervaringen kunnen worden gedeeld.

En van de resterende drie is indeWandelgang al geruime tijd dood.

Dus alleen Jobber en Jobinsider.nl blijven dan nog over; en beide zijn zo vers dat er nog geen enkel volume aan reacties is opgebouwd.

Het lijkt er dus op ik een eventueel oordeel over een vergelijkingssite moet uitstellen tot Jobber en Jobinsider.nl enig volume laten zien.

Waarbij er overigens bij beide bedrijven wel een cruciaal onderdeel ontbreekt; een index van bedrijven. Want nu wordt het aan de individuele respondent overgelaten hoe het bedrijf heet, hoeveel werknemers het heeft, etc. En dat is niet handig.

N.B.
Voor de volledigheid; ook Staffplanning heeft een dergelijke functie op haar site. Waarbij aan de presentatie van het bedrijf een eventuele waardering van sollicitanten is gekoppeld. Een zeer fraai stukje toepassing van de Wisdom of Crowds (als je van roze en groen houdt…)

Geef een antwoord

1 Comment