Anatomie van een technische overgang

Eerder deze maand is RecruitmentMatters overgestapt van een shared hosting oplossing naar een Virtual Server oplossing. Met direct het tienvoudige aan kosten. Alsof je een emmer leeggooit.

Maar dat is nog geen garantie voor een probleemloze toekomst; zoals ook uit onderstaande grafiek (met de response tijden van de homepage) mag blijken:

image 

Op 8 mei ging RecruitmentMatters over op de virtual server oplossing, met als gevolg (met dank aan de hosting provider en EuroDNS) een onbeschikbaarheid van de site die tot en met 11 mei duurde. Mijn nagels zijn in die dagen behoorlijk beschadigd…

Maar moet je eens kijken naar de pieken en dalen die vanaf 12 mei volgen. En dat vergelijken met de buitengewoon stabiele response voor die tijd.

Die tienvoudige kosten voor een schaalbare oplossing levert me een volstrekt onvoorspelbare response op. Terwijl er aan de site niet is veranderd.

Schrale troost; als de response wel stabiel is, blijkt het wel meteen iets sneller te zijn; iets meer dan 1 seconde. En dat is weer niet slecht.

Nu maar hopen dat dit een indicatie is van hoe het uiteindelijk gaat worden. In de tussentijd, mijn excuses voor de eventuele trage reactiesnelheid; maar er wordt aan gewerkt…

Geef een reactie

5 Comments