Beetje flexibiliteit

Op het blog van Newpeople een stukje over kantoorhufters. Niet echt een blog, meer een stukje schaamteloze zelfpromotie, maar goed, Newpeople leert voorzichtig hoe nieuwe media werken, dus dat komt hopelijk vanzelf. Echter verbaasd het eerst zinnetje in deze post me heel erg.

Het was zeer lastig om met deze kandidate een afspraak te maken voor een interview. Het liefst na 20.00 uur s’avonds of voor 7.30u s’ochtends, yeah right!

Als dit waarheidsgetrouw is zou ik als baas (onze collega blogger Ben) toch eens een serieus gesprek hebben met deze werknemer. Want een beetje flexibiliteit is toch wel geboden in de huidige recruitment industrie. Natuurlijk niet elke dag en natuurlijk hoeft het niet als de kandidaat het niet wenst. Maar kandidaten die daarom vragen ontmoeten onder het genot van een hapje eten (dus na werktijd) is toch niet zo heel vreemd? Of ben ik nu zo’n gekke flexibele persoon die dat ook van anderen verwacht?

Zeker van een innovatieve club als Newpeople verwacht ik ook organisatorische flexibiliteit, niet enkel online hip doen. Want zoals vandaag eerder in het geval van Viva beschreven: het is niet alleen de media die veranderen, het is de hele mentaliteit en wereld en je moet als bedrijf daarop je aanpassen.

Geef een reactie

4 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  @Marc: goed, dan was ik niet goed in waarom ik het zo’n bijzondere post vond, die twee woorden verbaasde me het meest namelijk.

  En wij zijn niet normaal… of weer wel. Ik geloof niet in Normaal, Normaal bestaat niet (behalve de band).

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Ik weet in ieder geval zeker dat wij niet normaal zijn. Maar allee, je hebt gelijk dat de toevoeging van die twee woorden inderdaad suggereert dat er van een wel heel vreemd verzoek sprake was. En dat hoeft zeker niet het geval te zijn.

  0
  0
 • Bas van de Haterd
  says:

  Nuance? Nuance?

  Natuurlijk chargeer ik weer erg, anders wordt het zo saai. Maar ik heb deze discussie vaker met recruiters waarbij ik altijd verbaasd sta over de werktijden mentaliteit van een aantal. Bij Sogyo en media plaza werd, als de kandidaat er om vroeg, altijd tijd gemaakt, ook in de avonden. Loop voor 8 uur door A’dam en bij een enkel raam in de W&S sfeer zie je een recruiter zitten. Dat is wel een stukje onderscheidend vermogen.

  Moet zelf zeggen dat toen ik een hypotheek zoch één van de doorslaggevende keuzes is geweest dat deze adviseur gewoon op avonden werkte. Natuurlijk moet er een klik, vertrouwen, etc zijn. Maar een paar anderen vielen af wegens mega gebrek aan flexibiliteit.

  Maar vooral de twee woorden: Yeah Right! verbazen me. Alsof het het vreemdste verzoek allertijden is? Terwijl ik het redelijk normaal vind dat je het vraagt. Wederom: niet iedereen, de meeste niet zelfs, maar we zijn toch geen van alle normaal?

  0
  0
 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Heerlijk, de nuance die je toch weer altijd niet aanbrengt.

  Nu ben ik zelf een pathologische workaholic, dus zou ik zelf geen twee seconden nadenken om iemand om heel vroeg of heel laat te spreken.

  Maar ik ga er niet vanuit dat ik normaal ben, en ga dus ook niet van anderen verwachten om op eenzelfde manier te acteren; nieuwe wereld of niet.

  En ook hier is er natuurlijk wel sprake van een rendementsvraag; zorgt de extra inspanning voor een extra rendement? Gezien het verdere verhaal op NewPeople zou ik zeggen van niet

  0
  0