Hoe vermoord je Twitter? Via Twitter!

Twitter Voor wie het nog niet weet, Twitter is een microblog. Tenminste zo wordt het genoemd. Of blogging on steroids. God mag weten waarom, want het wordt vooral als een lifestream gebruikt; waarbij ‘gelovigen’ elkaar obligate boodschappen sturen over wat ze op dat moment aan het doen zijn. Twitteraars doen me denken aan mensen die de geboorte van hun (eerste) kind filmen.

Twitter schijnt vooral populair te zijn onder mannelijke marketeers, of zij die daar graag voor door willen gaan. En die populariteit speelt Twitter blijkbaar enorme parten, want de service ligt er regelmatig uit.

Met volgens Geek and Poke potentieel rampzalige gevolgen.

Death of a Twitterer

En in ieder geval tot ongenoegen van al die lifestream publicisten. Ze kunnen hun ‘verhaal’ ineens niet meer kwijt. En dat wordt behoorlijk vervelend gevonden.

En sommigen gaan hierin wel heel erg ver; zoals deze voormalige Twitter medewerker:

Tweet van Blaine Cook

En dit is niet zomaar een voormalige medewerker, het is Blaine Cook, de voormalige Chief Architect van Twitter. Dus degene die feitelijk medeverantwoordelijk mag worden gesteld voor de schaalbaarheidsproblemen.

Geef een reactie

2 Comments