USG people en automatische e-mails: Lang, vooral heel lang…

USG people onder het vergrootglas Vandaag weer eens een uitzender, en dit keer is het USG People. Weliswaar niet van het formaat Randstad, maar nog steeds een hele grote jongen in Nederland.

Bij USG People heb ik gesolliciteerd naar de functie van Financieel Account Specialist.

En dit hoop ik aan te treffen in de e-mail.

 

De e-mail

Automatische e-mail response op online sollicitatie bij USG people

naam en e-mail adres zijn verwijderd

En de tweede e-mail met een logo; maar deze is gelukkig aanzienlijk minder dominant aanwezig. Vergelijk deze maar eens met de e-mail van Wolters Kluwer.

Duidelijk?
Nee. Daar is helaas weer een volstrekt onduidelijke titel:
Bevestiging van uw sollicitatie

Jawel, dat klopt, maar waar heb ik ook alweer gesolliciteerd? En op welke functie was dat? Twee vragen die niet worden beantwoord in de titel van de e-mail. 

En deze keer heeft het ’spoedig & snel’ virus een wat vervelender vorm aangenomen:
Uw sollicitatie wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.

Oftewel, of er al dan niet contact met mij wordt opgenomen blijft onvermeld. Alleen dat mijn sollicitatie op enig moment (‘zo spoedig mogelijk’) wordt bekeken. Fraaie boel!

Persoonlijk?
Jawel, na ASML zomaar een tweede e-mail die op het persoonlijke aspect hoog scoort. Maar wel een stuk lager dan ASML overigens.

De aanhef is formeel:
Geachte heer <Achternaam>,

Ik krijg de keuze uit maar liefst twee contactpersonen die ik kan benaderen, met telefoonnummer en (helaas een algemeen) e-mail adres.

Vreemd genoeg is geen van de twee contactpersonen de persoon uit wiens naam deze automatische e-mail is verzonden. En wiens naam en e-mail adres in de afsluiting staan en waarvan het e-mail adres ook als afzender staat vermeld. Dat is weer heel vreemd.

Maar de afsluiting is zeer uitgebreid. Niet alleen de persoonsnaam, functie en contactgegevens, maar ook het adres van USG en zelfs, nogal overbodig in dit geval, het KvK-nummer.

En minpunten zijn er helaas te vergeven voor de Engelstalige (!) en buitengewoon grote disclaimer in een onleesbaar klein lettertypje. Weg met deze onzin!

Informatief?
Nee, in het geheel niet.

Met links?
Ja, twee. Eén naar de homepage van de algemene site en één naar de wervingssite van USG. Oke, best wel redelijk dus!

Conclusie
Op het aspect Persoonlijk scoort USG redelijk goed, en er is zelfs een link naar de wervingssite. Maar voor de rest is het de bekende ellende. Met wederom een hele grote disclaimer. Waardoor dit wel de langste e-mail tot op heden is.

17410cookie-checkUSG people en automatische e-mails: Lang, vooral heel lang…
Geef een reactie

2 Comments