Automatische e-mails en Maxeda en Nutreco: stijf onderaan

In de serie van automatische e-mail responses op online sollicitaties deze keer twee buitenbeentjes: Maxeda en Nutreco. Deze bedrijven zijn buitenbeentjes door het type automatische response. Zij hebben er namelijk voor gekozen om de online sollicitatie toe te sturen.

Erg interessant natuurlijk; datgene wat ik zelf heb ingevuld krijg ik per kerende e-mail toegezonden. En dan vraag je je toch of wat je daar nou aan hebt.

Het antwoord daarop is kort: Niets!

Want beide e-mail responses geven dus geen enkele informatie over het vervolg van de sollicitatieprocedure, geen termijnen waarop de vervolgstappen plaatsvinden, geen namen en contactgegevens van recruiters, etc.

Nu zijn de meeste automatische e-mail responses die ik tot op heden heb beoordeeld niet veel soeps. Maar Maxeda en Nutreco maken het wel heel erg bont.

Bij het zien van dit soort e-mails vraag ik me oprecht af wat een recruitment afdeling hiermee voor heeft. Denkt ze dat ik hier wat aan heb? Denkt ze dat ik er blij van wordt? Denkt ze uberhaupt iets?

Nee, deze e-mails scoren een volledige nul op de ranglijst en staan daarmee gebroederlijk stijf onderaan. En meer woorden wil ik er eigenlijk niet aan vuilmaken.

17760cookie-checkAutomatische e-mails en Maxeda en Nutreco: stijf onderaan
Geef een reactie

1 Comment