Monsterboard terug naar af

Refresh

Begin 2008 kwam Monsterboard met een hele nieuwe look op de proppen; inclusief een herpositionering die als volgt werd verwoord:

het bedrijf wordt gepositioneerd als een medium om werknemers te helpen de belangrijkste doelstellingen in hun leven te verwezenlijken

En dat werd nog eens bevestigd door een ronkende pay-off:

Je nieuwe leven wacht op jou

Maar dat is allemaal alweer voorbij. Er staat nog slechts een klein kadertje op de homepage wat naar dat nieuwe leven lijkt te verwijzen:

image

Als je daar vervolgens op klikt blijkt dat helemaal niet zo te zijn; je komt gewoon op een zoekpagina uit:

image

En zo hoort het ook. Monsterboard = banen. En verder niets.

Een stuk beter dan de illusie te willen wekken iets meer voor werkzoekers te willen betekenen. Want dat wil Monsterboard helemaal niet. En al helemaal niet als ze de wind tegen hebben.

Geef een antwoord

5 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Frank,
  Het was begin 2008 inderdaad een komische verrassing om een vacaturesite uit de kast te zien komen als hoeder van het leven van kandidaten die ze tot dat moment hadden geexploiteerd. Maar het goede nieuws is dat ze weer bijna helemaal in de kast zitten.

 • Frank Dekkers
  says:

  Hoi Mark,

  Als vertaler van deze MonsterBoard campagne, heb ik bij mijn vertalingen al aangegeven dat dit soort plastische beeldspraak in Nederland not done is. Zinnen als “we give back to the community” en “we do business in a ecological and economical way” is gewoon BS in Nederland. Mijn advies aan hen deze teksten door een commercieel Nederlands buro te laten herschrijven hebben ze in de wind geslagen. Niet zo economical after all… Maar mss stond er geen geschikte vacature in de databank voor deze functie, of zouden ze die 20% eerst willen bezuinigen?

  Groet, Frank

 • Marc Drees
  says:

  Het is bijna niet te geloven maar het gewraakte kadertje met de tekst “Wat voor leven zoek jij?” is nu ook al van Monsterboard verdwenen…

  En ik geloof dus wel in toeval, want Monsterboard zal na lezing van dit artikel echt niet hebben besloten een wijziging op de homepage door te voeren.

  Maar grappig is het wel!