Kranten en vacaturesites; tot elkaar veroordeeld

Vacaturesites en kranten lijken in ons kikkerlandje langzaam te ontdekken dat ze tot elkaar veroordeeld zijn. Kranten hebben definitief de slag om de rubrieksadvertenties verloren en vacaturesites proberen hun pay-per-posting model krampachtig vast te houden.

En daarvoor hebben kranten en vacaturesites elkaar nodig. Kranten hebben rubrieksadvertenties nodig; vacaturesites kunnen die bieden. En vacaturesites hebben meer contactpunten met bezoekers nodig; kranten (althans de digitale versies) kunnen die bieden.

Grappig genoeg loopt deze trend al meer dan een jaar in Amerika. Zowel Yahoo! Hotjobs als Monster hebben elk megadeals met kranten conglomeraten gesloten om aan kruisbestuiving te doen. En de allergrootste vacaturesite (Careerbuilder) is ondertussen in handen van de kranten baronnen.

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. En zowel de website van het FD als die van Het Parool tonen dus vacatures van VNU Media (Intermediair en NationaleVacaturebank).

Maar deze samenwerking gaat iets verder, getuige onderstaande drie screenshots:

Intermediair

Intermediair zoekresultaat

Het Parool

Parool vacaturesite

Financieele Dagblad

FD vacaturesite

Zoek de verschillen… die er niet zijn.

VNU Media verzorgt dus de sites van Parool en FD. Via de Adicio software die al enige jaren de kracht achter Intermediair is.

Wat een fantastische eenheidsworst krijgen we geserveerd. Nu nog even AD, NRC en Volkskrant oprollen en we worden binnenkort overal met dezelfde vacatures geconfronteerd. Hoera!

Het lijkt erop alsof mijn nachtmerrie zo langzamerhand werkelijkheid gaat worden. Nu maar hopen dat NUwerk een dikke knuppel in dit trieste hoenderhok gooit.

Geef een reactie

1 Comment