MentalityMatch: Ik ben niet Content!

Content biedt al enige tijd de MentalityMatch aan. Een psychologisch testje waarmee je een beeld zou moeten krijgen van: jouw voorkeuren voor de manier waarop jij wilt werken. Die voorkeuren zijn gebaseerd op jouw Mentality-milieus. 

MentalityMatch

En dat is belangrijk omdat volgens Content: 70% van de mensen van baan wil veranderen vanwege de bedrijfscultuur. En door die MentalityMatch kan Content dat natuurlijk voorkomen.

Fraai begin, suffe test
Nou vind ik online testjes altijd leuk. Dus ben ik meteen de buitengewoon saaie vragenlijsten doorgeworsteld. En die zijn extra saai omdat de Homepage van MentalityMatch er zo dynamisch en kleurig uitziet. Een vreemde combinatie; maar misschien ligt dat slechts aan mijn Mentality milieu.

En wat een tegenvaller!
Maar de grootste domper komt wel nadat je die test hebt doorlopen. Want mij word verteld uit welke mijn typerende Mentality milieus zijn. En de resultaten moet ik doorspreken met een consulent van Content.

Wat een zeldzame onzin! Middenin het proces moet je ineens offline. En waarom in godsnaam?

Gratis advies aan Content: Als je potentiele uitzendkrachten een goede ervaring wilt bieden, zorg er dan voor dat zij na het doorlopen van de MentalityMatch jullie aanbod aan vacatures kunnen doorlopen. Op basis van hun net vastgestelde profiel.

Daar heb je pas wat aan. Nu is het een soort teleurstelling in stappen: Na een fraaie homepage volgt een hele saaie test en dan … helemaal niets. Treurig.

Voor de liefhebbers 
Volgens de MentalityMatch ben ik overigens een opwaarts mobiele, postmoderne hedonist.

Come again? Nou goed dan; hier een serie steekwoorden die meer duidelijkheid zouden moeten geven:

Carrièregericht, statusgevoelig, hard werken, risico, spanning, materialistisch, vaste omgangsvormen, maatschappelijke erkenning, gevarieerd opleidingsniveau, experimenteren, individualistisch, onafhankelijk, comfortabele leefstijl, hoog opleidingsniveau

Het lijkt wel een moderne variant van het sterrenbeeld…

Geef een antwoord

5 Comments