Wolters Kluwer: Een uitgever die niet kan lezen?

Wolters Kluwer onder het vergrootglas In de reeks automatische e-mails op online sollicitaties heb ik een week geleden Wolters Kluwer bekeken. De eerste met een plaatje… Verder was de e-mail van de bekende magere kwaliteit.

Maar Wolters Kluwer wil blijkbaar een herkansing want ik ontving drie dagen na de eerste e-mail nog een exemplaar. Met het bericht dat er betere kandidaten voor de functie van HR businesspartner waren. Ja, haalt je de koekoek, met een CV zonder kwalificaties.

Maar daar hield het niet op.

Wolters Kluwer weet me namelijk het volgende te melden:

Aangezien wij wel mogelijkheden zien voor toekomstige vacatures of projecten, houden wij je gegevens graag in file.

En dat is natuurlijk klinkklare onzin!

Overigens vermelden ze er weer wel heel netjes het volgende bij:

Indien je dit niet op prijs stelt, verzoeken wij je contact met ons op te nemen, zodat wij jouw gegevens kunnen verwijderen.

Keurig!

Voor de zeer geïnteresseerde lezer; hieronder dan de hele e-mail. Een automatische afwijzing met aanzienlijk meer tekst dan een automatische sollicitatie-bevestiging. Bijzonder…

Automatische afwijzing op een online sollicitatie bij Wolters Kluwer

naam en aanhef zijn verwijderd

Van lay-out heeft Wolters Kluwer blijkbaar nooit gehoord. En lezen van CV’s kunnen ze blijkbaar ook niet. Of is het gewoon teveel moeite om een echte inspanning te plegen? En gewoon een afwijzing te sturen? Liever een automatische e-mail eruit gooien en klaar… Recruitment is tenslotte al zo’n vermoeiend vak.

Geef een antwoord

3 Comments
 • Chris Stapper
  says:

  Het lijkt me zeer interessant om de resultaten te lezen. Hopelijk leidt dat voor bedrijven ook tot nadere reflectie hoe ze hun verzameling dood hout aan kunnen pakken. Ik hoop in ieder geval dat ze willen accepteren dat een bepaalde mate van kwaliteit boven kwantiteit gaat. Zeker in het geval van niet bestaande kandidaten.

 • Marc Drees
  says:

  @Chris,

  Interessant punt; de hoeveelheid ‘dood hout’ in een ATS is sowieso al indrukwekkend; maar met deze vorm van laksheid maken recruiters helemaal een puinhoop van de database.

  Eens kijken of we een ATS service provider kunnen ‘verleiden’ tot het doen van schattingen…

 • Chris Stapper
  says:

  Wat ik gewoon niet kan begrijpen aan deze situaties is dat hier dus een recruiter achter zit die het zo druk heeft dat hij het CV van een potentieel interessante kandidaat niet eens opent. Want dan had hij gezien dat er helemaal niet gesolliciteerd werd.

  Ik vraag me ook af hoeveel van dit soort onderzoeken er zijn (volgens mij is RM de enige!). Hoe vaak er een ‘dood’ CV binnenkomt en hoevaak mails als bovenstaande worden gestuurd. En dus vraag ik me af wat de kwaliteit is van de gemiddelde corporate database van CV’s..