DAGbanen, vacaturesite met minimale inspanning

Logotype DAGbanen En hup, de volgende vacaturesite. En weer eens eentje die verbonden is aan een daglad. In dit geval Dag. Een gratis dagblad nog wel.

Dus hebben er weer een die nieuws content met vacatures combineert met vacatures. Interessant…  Is zoiets soms besmettelijk?

De homepage ziet er overigens zo uit:

Homepage DAGbanen

Linksboven kan je zoeken, verder een hoop getoeter in rood. Zou DAGbanen wel eens een test voor kleurblindheid hebben gedaan?

Anderhalve baan
En er staan al een whopping 111 banen op, met daar tussendoor fijne reclames; heel relevant voor werkzoekers:

Vacatures DAGbanen

En waar komen die vacatures vandaan? Uit de krant! Jaja, alleen als je een vacature in de krant plaatst gaat die vacature ‘gratis’ door naar DAGbanen. Oh ja, de kleinste vacatureplaatsing kost je EUR 4.500… Alsof je een emmer leeg gooit.

Overigens werkt DAGbanen samen met Volkskrant banen. De vraag is alleen op welke manier? Om banen te krijgen soms?

Inschrijven voor een vacature agent? Eng…
DAGbanen heeft wel een heel bijzondere manier om werkzoekers zich in te laten schrijven voor een vacature agent. Als je namelijk je e-mail adres invoert en dan op verder klikt gebeurt er dit:

Aanmelden voor een job agent

Daar zal niet iedere werkzoeker automatisch van denken, ohhh, hier moet ik dus een naam en wachtwoord opgeven.

En als iemand het weg probeert te klikken, ja, dan komt dit pop-upje twee keer terug. En god verhoede dat ze op Cancel klikken, want dan…:

Foutje, bedankt!

Maar ja, DAGbanen is nog in beta, dus misschien maken ze hier nog iets vriendelijkers van… Zou wel een goed idee zijn.

Conclusie
Elke zelfrespecterende krant moet tegenwoordig een vacaturesectie op de site hebben, anders hoor je er blijkbaar niet meer bij. En zo kan je wat van je content nog eens een keer herplaatsen.

En dat moet DAG ook hebben gedacht, of klanten die dure vacatures in de krant plaatsten wilden die vacatures misschien ook online zien.

Hoe dan ook, een site die niet eens de kwalificatie van dertien en een dozijn verdient. DAGbanen heeft niets waar je vrolijk van wordt. Het is er gewoon overduidelijk aangeplakt. Met minimale moeite.

18460cookie-checkDAGbanen, vacaturesite met minimale inspanning
Geef een reactie