Tattoo op kantoor: kan dat?

Een vriendin zei het laatst nog tegen me: het lijkt wel of iedereen een tattoo heeft. Nu is het zomers weer en zie je doorgaans meer van het lichaam van je medemens. En die herbergen, zeker op de kunstacademie, nogal eens een tattoo of piercing hier en daar.

Kan dat?
Of dergelijke lichaamsversiering ‘kan’ op de werkvloer gaat enigzins gelijk op met de discussie hoe ontbloot werknemers erbij mogen zitten. Populaire te versieren (of te verminken, naar mijn vaders oordeel) plekken zijn buik, rug, schouder, bovenarm en been. Dus met een t-shirt en kekke capri ziet niemand er wat van.

Ik ken weinig mensen die echt problemen zouden hebben met een collega/baas/hypotheekadviseur die beschilderd is en waar een stukje van te zien is. Waarschijnlijk wel als de tatoeage in het gezicht of in de nek zit, of op een hand (bajesklant). 

Nu heeft ondergetekende zelf ook een permanent plakplaatje. Of ik er weer een zou nemen als ik nu, nog steeds jong maar minder onbezonnen, zou kunnen kiezen? Absoluut. Sterker nog, ik denk over een volgende na. In mijn vakgebied is lichaamsversiering absoluut geen punt. Bij de eerste zonnige dag had ik vol zicht op allerhande tatoeages en piercing bij mijn laatste stagebedrijf.  

 

 

18550cookie-checkTattoo op kantoor: kan dat?
Geef een reactie

15 Comments