Vreselijk als je al wat ouder bent: Wiserworker.com

Logotype Wiserworker Senior employment Resource  – Jobs for the Older Worker. Ongelogen. Dat staat in de bovenste balk van mijn browser als ik naar Wiserworker ga. En nee, het gaat niet om vacatures voor pensionados; het is een site voor werkzoekers van 40 en ouder…

Ik voel me spontaan een opgewarmd lijk als ik zoiets lees; tenslotte ben ik al bijna 50. Ik heb direct een rollator besteld. Online wel te verstaan, want ik ben wel een krasse knar.

We hadden al niche vacaturesites per regio en per functiecategorie, maar gaan we nu ook niche sites per leeftijdscategorie krijgen?

Te beginnen met de ‘oudere’ werkzoeker?

En laten we eens beginnen met de homepage. Met als handige feature voor de oudere werker de mogelijkheid om de lettergrootte aan te passen. Altijd fijn maar in dit verband toch ook een beetje genant. Al was het alleen maar omdat ik het ook inderdaad nodig heb.

En zo ziet de homepage eruit op de grootste lettergrootte:

image

Handig hoor! Lekker leesbaar. Je moet nu alleen wel heel veel scrollen. Met mijn reumatische vingers is dat weer een heel gedoe.

Wel gek, als ik naar banen zoek krijg ik bij de eerste drie vacatures deze twee te zien:

Vacatures Wiserworker

Nee, er zal veel emplooi zijn voor een ouwe kop in deze functies. En inderdaadn; bij de Hosts en hostesses stond nog deze zin:

You must be at least 16 years old to apply.

Right…

Zelfs de captcha is relatief makkelijk te lezen als je jezelf zou willen registreren bij WiserWorkers. Wat ik absoluut niet wil. Ik ga me niet bekend maken als een oudere werkzoeker. Ik ben wel oud, maar nog niet gek!

18650cookie-checkVreselijk als je al wat ouder bent: Wiserworker.com
Geef een reactie