Gebruiksvriendelijkheid deel 7: Job agents, 7

Mailbox full In de serie gebruiksgebruiksvriendelijkheid en vacaturesites bekijk ik vandaag hoe Megajobs mij van dienst is op et gebied van job agents

Eerdere afleveringen van de job agent sage gaan over Nationale Vacaturebank, Monsterboard, Intermediair, Totaljobs,Werk.nl en Stepstone.

Registreren verplicht
Helaas, Megajobs verplicht mij om me te registeren voordat ik een job agent aan kan maken. Een voordeel is wel dat deze registratie uitsluitend uit mijn e-mail adres en een wachtwoord bestaat. Dus dat verzacht de pijn een beetje.

Simpel aan te maken
Een job agent is vanuit een zoekactie direct aan te maken:

Zoekresultaat Megajobs

Wel is het onhandig dat deze link onderaan het zoekresultaat staat waardoor het makkelijk over het hoofd kan worden gezien. Of below the fold zou kunnen vallen.

En ik kan van scratch een job agent aanmaken. Gek genoeg is het instellen van de zoekcriteria anders dan bij een uitgebreide zoekactie.

En nog vreemder is dat ik een job agent kan aanmaken voor RSS en voor e-mail, maar dat dit geheel gescheiden trajecten zijn. Terwijl uiteindelijk alleen het leveringskanaal verschilt. Volstrekt overbodig en een gemiste kans.

Verder is het niet mogelijk een frequentie in te stellen. Nog een gemiste kans.

De Job agent e-mail
De e-mail van mijn Job agent heeft een duidelijke titel, bestaande uit afzender, job agent naam en datum. Geen twijfel mogelijk van wie en wanneer deze e-mail is gekomen.

En ook de inhoud is duidelijk:

image

Er worden maximaal 25 functies getoond met titel, bedrijf en  locatie. En ik kan direct doorklikken naar de site.

Verder is er de mogelijkheid om me via de e-mail af te melden voor de job agent.

Conclusie
Een gezonde middenmoter zou ik zeggen. De gescheiden procesgang voor e-mail en RSS is volstrekt overbodig en zou morgen geïntegreerd moeten worden.

18970cookie-checkGebruiksvriendelijkheid deel 7: Job agents, 7
Geef een reactie

1 Comment