Er gaat niets boven Groningen

Vandaag de één na laatste sessie gehad van Het Recruitment Event, een serie van 10 events door het hele land (en België). Ik sprak hier namens Broadbean, maar met name vanuit Digitaal-Werven, over de digitale sollicitatie-ervaring. Johan Kanis van ERI deed elk event een leuke test met kengetallen, waarbij we al snel zeiden: dit is meteen een test naar ‘de slimste recruitersstad’ van Nederland.

Via een ‘petje op, petje af’ achtige quiz gingen we een aantal stellingen door die te maken hadden met werving. Zaken als ‘hoe groot is de arbeidsmarkt populatie’ tot ‘wat is het gemiddelde budget’ en ‘hoe lang is de gemiddelde time to fill’. Bij een fout antwoord moet je gaan zitten.

En de slimste Nederlandse recruitmentstad is dus vandaag geworden: Groningen. Ze versloegen nipt Rotterdam. In Antwerpen was de score overigens ongeveer gelijk qua aantal mensen dat lang (na vraag 5) bleef staan en het aantal dat ze allemaal goed had.

Je kan dus zeggen: er gaat niets boven Groningen. In ieder geval qua feitenkennis op het gebied van recruitment.

De theorie die we als sprekers snel ontwikkelde: tja, werven in Groningen is iets makkelijker. De hoogste werkeloosheid in het land in de Noordelijke regio. Eén aanwezige vertelde me dat ze vooral moeite hadden met selecteren, niet met sollicitaties binnen krijgen. De brandweer van Groningen bijvoorbeeld heeft geen enkele moeite met aanwas, daar waar die van Amsterdam alles uit de ‘coolbox’ haalt om mensen te vinden. Misschien dat ze daarom ook wel meer tijd hebben om zich te ontwikkelen, waardoor ze dus ook weer beter werven. En zo is de cirkel naar boven rond.

voordat ik nu commentaar ga krijgen over het bovenstaande statemetn dat Groningen de slimste recruitment stad is of de reden waarom, het artikel staat niet voor niets in de rubriek knipoog…

19480cookie-checkEr gaat niets boven Groningen
Geef een reactie