Vergelijkingssites voor werkgevers Criticat

Logotype CriticatHeb je koud een Amerikaanse vergelijkingssite voor werkgevers beschreven, blijkt ook aan die kant van de plas meer op dit gebied te gebeuren. En dat is natuurlijk niet vreemd. Tenslotte komen goede dingen nooit alleen.

Via Jeremiah Owyang, die weer via Twitter (ja ja…) de tip kreeg is hier dan een volgende nieuwe loot aan de vergelijkingsstam: Criticat.

Criticat
Ciricat heeft geen funding of een enorm management team zoals Glassdoor. Criticat is een eenpitter, gerealiseerd met een shoestring budget.

Dit is Criticat’s missie:
Criticat aims to bridge the communication gap between the employer and employees and make the corporate world much more transparent.

En ze willen dat bereiken door:
[…] allows employees to anonymously review and advise their employers, prospective employees can pose questions to current employees and employees can discuss among themselves to form consensus over an issue.

Dat klinkt als oud, vertrouwd idealisme.

De site
Eén blik op de homepage en het is direct duidelijk dat Criticat niet is gezegend met een groot budget:

Homepage Criticat

Criticat is feitelijk een combinatie van een forum en een blog. Reviews van een werknemer kunnen door andere bezoekers becommentarieerd worden, net als in een blog.

Maar je kan ook een vraag stellen aan andere bezoekers of een bedrijf van (ongevraagd) advies voorzien. En dat zijn beide forum aspecten.

Een review ziet er zo uit; met aan de linkerkant de verschillende activiteiten die je kan ondernemen.

Review op Criticat

Criticat lijkt overigens al zachtjes gestorven. Het blog van Criticat toont een eerste posting op 1 augustus 2007, gevolgd door 8 postings in januari 2008. Daarna is het doodstil geworden.

En als er voor een bedrijf als Microsoft slechts 8 reviews zijn, dan is het duidelijk dat het grote geld (Glassdoor) het met gemak gaat winnen van het idealisme. Zoals zo vaak.

Geef een antwoord