Gaan Boomers langer door?

Na het pensioen nog aan het werk?

De Europese bevolkinspyramide laat voor de komende decennia een continue krimp van de beroepsbevolking zien.

Maar er gloort mogelijk enige hoop; althans voor de kortere termijn. Want gaan al die babyboomers eigenlijk wel met pensioen?

Volgens een recent onderzoek van Tamara Erickson is dat namelijk niet het geval! Zij haalt een aantal studies aan waaruit zou blijken dat de oudere boomer misschien wel eens die krappe arbeidsmarktsituatie kan gaan redden!

Onderzoek van HSBC
Geld is slechts één van vijf ongeveer even belangrijke redenen die Boomers opgeven om langer te blijven werken:

 • Geld
 • Fysiek actief blijven
 • Mentaal actief blijven
 • Contact met anderen
 • Zinvolle en waardevolle tijdsbesteding

Onderzoek van Merrill Lynch
Dit onderzoek constateerde dat 71% van volwassenen is van plan door te blijven werken na hun 65ste. En 50% van deze volwassenen is zelfs van plan altijd in enige mate te blijven werken.

Van degenen die aangaven op een bepaald moment te willen stoppen was dat pas  na een ‘pensioencarriere’ van gemiddeld 9 jaar…

Conclusie?
Voor  werkgevers is dit natuurlijk hoopvol nieuws. Hoewel deze informatie grotendeels uit Amerika komt. En daar is de situatie voor pensionados natuurlijk een andere dan in het goede, oude Europa. Maar het zou zomaar kunnen dat ook hier de Boomer het bijltje er nog helemaal niet bij wil neergooien!

Het aantal intermediairs voor deze doelgroep zal in de komende jaren dus nog fors toenemen.

Geef een reactie

5 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Er zijn inderdaad al bureau’s die zich specifiek op deze doelgroep richten, Maar dat zullen er zeker meer worden als deze trend zich ook steeds duidelijker in Nederland gaat manifesteren.

 • Chris Stapper
  says:

  Dat hoop ik inderdaad. Doet me denken aan een goed initiatief, grijswerkt, of zo, bureau voor 65plussers? Ga ik binnenkort weer eens wat over opzoeken, kijken hoe ze er voor staan!

 • Chris Stapper
  says:

  Goed nieuws dus. Aangenomen dat bedrijven ook inzien dat baby boomers een waardevolle aanvulling op de organisatie kunnen zijn. Want 45plussers hebben schijnbaar nog steeds veel moeite met werk vinden.